Elindult a Miutcánk.hu

utcaElindult az első lokális közösségépítő oldal, a Miutcánk.hu, amellyel a magyar online közösségek állóvizét szeretnék fellendíteni. Az oldal két pofonegyszerű ötletre épül: az emberek, ha a környezetükben élőkkel összeszervezik életüket, izgalmas közös programokat találhatnak ki és csökkenthetik a pazarlást. A Miutcánk.hu fejlesztőcsapata egy olyan világot vizionál, ahol a környékbeliek garázsvásárokkal, közös munkábajárással, grill partikkal, társadalmi felelősségvállalással színesítik a környéküket, miközben kölcsönadással és megosztással pénzt és időt spórolnak meg.

„Az együttműködésen alapuló gazdaság felé kell mozdulnia a modern világnak” — vélik az oldal alkotói, ahol a megosztáson alapuló gazdasági elvek érvényesülnek és a fogyasztói társadalom árnyoldalai tompulnak. Az oldal jelenleg kilenc budapesti tesztkörnyéken működik, ahol napról napra növekszik a felhasználók száma, s már most, az igazi robbanás és beindulás előtt szemmel látható a változás a tagok életében. Ritkán használt, drága szerszámok használatát élvezik a szomszédok; kutyasétáltatók, futók és biciklisek fedeznek fel új környékbeli barátokat; szomszédok fognak össze, és segítenek a helyi rászorulóknak, miközben fejlesztik, gondozzák környezetüket.

Az oldal használata ingyenes, a regisztráció e-mailhez vagy Facebook profilhoz kötött. Az oldal a belépéskor két utat kínál jelenleg a felhasználóknak: akik a tesztkörnyékről érkeznek, azonnal megkezdhetik az oldal használatát, míg a többiek azzal a biztatással találkoznak, hogy hívják meg ismerőseiket, ugyanis harminc fős létszám felett automatikusan náluk is aktiválódik az oldal, ami jelenleg béta verzióban érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így roamingolunk

csü aug 7 , 2014
Az idei nyaralási szezon eddigi külföldi mobilhasználati adatai szerint a Magyar Telekom ügyfelek Horvátországban, Görögországban, Bulgáriában és az Európai Unión kívül pedig Montenegróban és Macedóniában használják a legtöbben mobiltelefonjukat. Míg éves szinten a Magyar Telekom ügyfelek külföldi mobilhasználati adatai alapján a legnépszerűbb utazási célok Ausztria, Csehország, Olaszország és Németország, addig […]
roaming

Friss, ropogós