Elindult a 2022-es népszámlálás hivatalos honlapja

Központi Statisztikai HivatalA népesedési világnapra időzítve indította el hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az idén október 1. és november 28. között zajló népszámlálás honlapját, a www.nepszamlalas2022.hu oldalt.

A KSH a közleményében idézte Kovács Marcellt, a KSH népszámlálási projektvezetőjét, aki szerint azért jelentős a statisztikusok számára a népesedési világnap, mert “láthatóvá teszi, hogy milyen fontos szerepet játszik társadalmunkban a statisztikai adatgyűjtés, és kiemelten a népszámlálás, amelynek segítségével a demográfiai változások pontosan követhetők”. A népszámlálás projektvezetője szerint a legnagyobb hazai statisztikai adatgyűjtés célja, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. A népszámlálás eredményei kihatnak a teljes magyar társadalom jövőjére, hiszen hosszú távon szolgáltatnak majd alapot a különféle országos és helyi gazdasági, társadalmi döntések, fejlesztések előkészítéséhez – olvasható a közleményben.

A KSH tudatta: a népszámlálás honlapján az érdeklődők a kitöltéshez kapcsolódó alapvető információk mellett olvashatnak a hazai népszámlálások történetéről, és tanulmányozhatják az összeírást szabályzó jogszabályokat is. A hivatal szerint a népszámlálási kérdőívet a legkényelmesebb és legegyszerűbb módon október 1-16. között önállóan, az interneten keresztül tölthetik majd ki az emberek, az erre a célra létrehozott felületen. Ehhez arra az egyedi belépési kódra lesz szükségük, amelyet a szeptember utolsó napjaiban postai úton minden háztartásnak kiküldött felkérő levél fog tartalmazni. A KSH ezért azt kéri, hogy mindenki őrizze meg a Népszámlálás 2022 felirattal ellátott felkérő levelet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elérkezett a digitális faktoring kora

ked júl 12 , 2022
A likviditási nehézségekkel küzdő vállalkozások egyre többször veszik igénybe hazánkban is a faktoring finanszírozást, hiszen ez a bankhitelekkel szemben számtalan előnnyel rendelkezik.  De a faktorálás jó megoldás lehet azoknak a cégeknek is, amelyek a növekedés érdekében többletforrásokat igényelnek, vagy induló vállalkozásként, nem hitelképes cégként nem jutnak banki kölcsönhöz. Egyfajta előfinanszírozásként […]
flexibill.hu