Elhagyhatja Magyarországot a Barion

Az online- és mobilfizetési megoldást kínáló Barion Payment Zrt. azt fontolgatja, hogy központját Magyarországról egy másik európai országba helyezi át, mert úgy véli, a magyar szabályozási környezet a nemzetközi piacokon versenyhátrányt jelent. „Új felhasználók akvirálásakor óriási versenyhátrányt jelent például, hogy nagyon hosszadalmas az online adatfelvételi folyamat, amelynek során számos irreleváns személyes adatot is meg kell adnia az új felhasználóknak. A másik fájdalmas pont a kiugróan magas tranzakciós illeték. Szemléletes példa, hogy míg Magyarországon eddig összesen három fintech cég kapott működési engedélyt, Litvániában már közel száz” – közölte Kiss Sándor, a Barion egyik alapító-vezérigazgatója.

A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a társaság tavaly 160,27 millió forintos nettó árbevételt ért el az előző évi 97,52 millió forint után. Mindkét évben veszteséges volt, 2018-ban 163,1, 2017-ben 113,85 millió forinttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Oracle és a Microsoft összekapcsolják felhőiket

szo jún 8 , 2019
ShareTweetPinShareAz Oracle és a Microsoft június 5-én bejelentették együttműködésüket, amelynek keretében lehetővé teszik az Oracle Cloud és a Microsoft Azure felhő szolgáltatások közötti átjárhatóságot. A vállalati felhasználók így játszi könnyedséggel összekapcsolhatják például a Microsoft Azure Analytics vagy AI, és az Oracle autonóm adatbázis szolgáltatásokat. A két szolgáltató partnersége teljesen közvetlen, […]
felhő

És még ez is...