Elfogták a bűnbánó rablót

mobil-tolvajA Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el. Történt ugyanis, hogy egy 18 éves újudvari férfi 2015. április 23-án bejelentést tett a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon, hogy az egyik édességbolt előtt kirabolták. A fiatalember azt mondta a rendőröknek, hogy barátait várta, amikor egy ismeretlen férfi odalépett hozzá, és egy szál cigarettát kért tőle. A sértett ezt átadta a gyanúsított férfinak, aki ezután megfenyegette őt, hogy meg fogja verni, amennyiben nem adja át neki a mobiltelefonját és a nála lévő készpénzt.

A 18 éves személy a kényszerítésnek eleget téve átadta telefonját és a nála lévő hétezer forintot a gyanúsítottnak, aki ezt követően egyszer tenyérrel arcon csapta a sértettet, majd további fenyegetőzések mellett távozott a helyszínről. A zalai nyomozók a tanúvallomások, valamint a helyszín közelében működő térfigyelő kamerarendszer felvételei alapján azonosították az elkövetőt, aki egy 21 éves muraszemenyei férfi. A rendőrök a személyt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte, részletes vallomást tett és elmondta, hogy megbánta tettét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXI.

hét aug 24 , 2015
A mobil eszközök egyre inkább az egyik legnagyobb veszélyforrást jelentik a vállalatok számára. A Check Point 2015-ös biztonsági jelentése (2015 Security Report) szerint egy olyan szervezet esetében, amely hálózatában kétezernél több eszköz működik, ötven százalék a valószínűsége annak, hogy ezek között legalább hat fertőzött vagy célba vett mobil eszköz van. […]