Elfogadták a virtuális SIM-kártya szabványt

eSIMA mobilszolgáltatók szakmai szervezete, a Groupe Speciale Mobile Association (GSMA) elfogadta a virtuális SIM-kártya szabványt, ami lehetővé teszi az egy előfizetéshez csatlakozó készülékek számának növelését, a “mobil ökoszisztéma” bővítését – derül ki a szervezet közleményéből. A kezdeményezés célja nem a fizikai formában létező előfizetői SIM-kártyák leváltása virtuális kártyákra, hanem az, hogy lehetőséget adjon az egyes előfizetéseken belül a mobil hálózati szolgáltatás igénybevételére jogosult eszközök körének bővítésére.

Az eSIM-kártyákat az iparban már alkalmazzák gépek közötti (m2m) mobil kommunikációs adatforgalom lebonyolítására. Az eSIM-kártyák használatának kiterjesztése a lakossági és kereskedelmi mobil előfizetésekre a mobil ökoszisztéma kibővítésére nyújt lehetőséget. A virtuális SIM-kártyával rendelkező mobil készülékeknek nincs alsó méretbeli korlátja, bármilyen kicsik lehetnek, például okosórák, fitness-csuklópántok, vagy szemüvegek. Az eSIM-kártyával rendelkező készülékeket gyakorlatilag akár már a dobozból kivéve is a szolgáltatói hálózatra lehet léptetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ömlik a pénz a Magyar Telekom leányához

ked febr 23 , 2016
Gyorsított meghívásos eljárásban nyerte el a Magyar Telekom leányvállalata, a T-Systems Magyarország Zrt. a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség tenderét — áll a Közbeszerzési Értesítőben. A szerződés a Digitális Magyarország program nyíregyházi település-központú kísérleti alprogramjában intelligens városi szolgáltatások megvalósítására, a szükséges szoftverek és eszközök szállítására köttetett, értéke 275 206 860 forint. […]
Dolláreső