Éleződik a német-amerikai kém-game

kemA német kormány felszólítására távozott az országból csütörtökön az amerikai titkosszolgálatok Berlinbe delegált vezető képviselője. A CIA berlini állomásvezetőjét azután szólították fel távozásra, hogy a szövetségi legfőbb ügyész eljárást indított a védelmi minisztérium egy alkalmazottja és a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) egy munkatársa ellen azzal a gyanúval, hogy az Egyesült Államoknak kémkedtek.

Az egyelőre nem ismert, hogy az állomásvezetőnek milyen szerepe volt az Edward Snowden-féle leleplezések miatt feszültté vált német-amerikai kormányzati viszonyt tovább terhelő újabb kémbotrányokban. A Spiegel szerint a legmagasabb beosztású amerikai hírszerző kiutasítása a német kormány tiltakozását kifejező jelképes intézkedés, és a kémgyanúba került BND-alkalmazottat nem is a berlini, hanem a bécsi amerikai nagykövetségről irányították — írja az MTI.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

BYOD stratégia: hat hathatós tanács, ami hathat IV.

hét júl 21 , 2014
A Novell magyarországi képviselete, a biztonságos BYOD egyik szakértője az alábbi lépéseket és megoldásokat javasolja az átfogó BYOD stratégia kialakításához. Használjuk a SIEM megoldások monitorozási képességeit! A biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) rendszerek segítségével monitorozható minden eszköz, amely hozzáfér a vállalati erőforrásokhoz, így azonnal felhasználható, személyazonosságokhoz köthető és szükség esetén […]