Életveszélyesek az üzleti utak

sinenA Kaspersky Lab legújabb kutatása szerint üzleti utak során a bűnözők nagyobb valószínűséggel szerzik meg privát és vállalati adatainkat, mint a pénztárcánkat. Különösen a vezető beosztásban lévő alkalmazottak online hanyagsága veszélyezteti az érzékeny céges információkat. Mint kiderült ötből egy felhasználót támadtak már meg kiberbűnözők utazásai alatt, mely felhasználók ötöde (21 százalék) vezető pozíciót tölt be munkahelyén. Ennek ellenére, az üzleti utazók fele (54 százalék) és a felső vezetők 62 százaléka figyelmen kívül hagyja a tényt, hogy a nyilvános helyeken a legritkább esetben biztonságos az internetkapcsolat, és internetes tevékenységén sem változtat ennek megfelelően. A felelőtlenséggel jelentős kockázatnak teszik ki digitális eszközeiket, amelyek bizalmas üzleti adatokat tartalmazhatnak.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy a munkahelyi nyomás komoly szerepet játszik ítélőképességünk elhomályosításában, ha nem biztonságos internethálózatról van szó. Ötből három vezető beosztásban lévő alkalmazott (59 százalék) vallotta be, hogy utazása alatt megpróbál a lehető leghamarabb internetre csatlakozni, mert munkahelye elvárja, hogy folyamatosan elérhető legyen. A felső vezetők közel fele (48 százalék) és a középvezetők 43 százaléka nem biztonságos, nyilvános wifi hálózatra csatlakozik külföldön. Majdnem ugyanennyien (44 és 40 százalék) használják a wifi-t arra, hogy bizalmas információkat és csatolmányokat tartalmazó e-maileket továbbítsanak. A hanyagság egyik oka az a széles körben elterjedt tévhit, hogy a munkahelyi eszközök alapjában véve biztonságosabbak, mint a privát társaik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ilyen belül a Huawei P9

pén júl 22 , 2016
A nap szinte minden percében használjuk valamire okostelefonunkat: üzeneteket küldünk, internetet böngészünk, hívásokat bonyolítunk, játszunk rajta. A Huawei most megmutatja, hogy mindezt mi mozgatja belülről. A vállalat hazai márkaszervizében szétszedték a Huawei legújabb zászlóshajó készülékét, a Leica dual-kamerával felszerelt P9 okostelefont. A videóból megtudható például, hogy a készüléktest mekkora részét […]
Huawei