Életveszélyesek az óvatlan munkavállalók

Zala Mihály, az EY it- és technológiai tanácsadással foglalkozó területének vezetőjeA cégek közel nyolcvan százalékát érte valamilyen kiberbiztonsági incidens az elmúlt hónapokban Magyarországon. A sikeres támadások középpontjában legtöbb esetben a vállalatok saját munkavállalói állnak – derült ki az EY közel ötven vállalat- és it-vezető körében végzett felméréséből. Zala Mihály, az EY Kibervédelmi üzletágának vezetője szerint három összetevőn múlik, hogy egy társaság meg tudja-e védeni adatait a bűnözőktől: a munkavállalókon, a folyamatokon és a technológiai háttéren. A legkritikusabb láncszem maga az ember. A legfontosabb lépés ezért a dolgozók megfelelő és folyamatos edukációja, ami tapasztalatink szerint akár nyolcvan százalékkal is emelheti egy vállalat biztonsági szintjét – emelte ki Zala.

Legkönnyebben az alkalmazottakon keresztül lehet hozzáférni egy szervezet érzékeny információihoz. Amint valaki rákattint egy adathalász e-mailre vagy gyanútlanul beenged egy idegent a vállalat épületébe, máris komoly károkat okoz. Nem elég azonban a cég minden dolgozójára kiterjedő it-biztonsági stratégia kialakítása. Sok esetben ugyanis a gyengébb védelmi rendszerrel bíró alvállalkozókon keresztül jutnak be a kiberbűnözők a nagyvállalatokhoz. Érdemes ezért külső szakértő bevonásával rendszeresen felülvizsgálni, hogy a beszállítók betartják-e a biztonsági követelményeket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ide fejlődik a felhőtechnológia III.

pén febr 15 , 2019
Az Oracle megvizsgálta a felhőtechnológia jövőbeni lehetőségeit, s tíz pontba foglalták össze a várható fejlesztéseket. 3. Minden alkalmazás AI képességeket használ majd, egyre jobban eltávolodva a hagyományos alkalmazásoktól 2019-ben becslések szerint több adatot generálunk majd, mint az előző 5000 évben összesen. Ha jól használjuk ezeket az adatokat, akkor sokkal gyorsabban, […]
felhő

És még ez is...