Életveszélyes a rendszergazdai jogsultság: a távmunka alapjai V.

orosz-rulettFelmérések igazolják a távmunka hatékonyságát, a munkamódszer elterjedtsége azonban egyelőre elég alacsony. Sok helyen például az is közrejátszik, hogy a munkaadó nincs tisztában azzal, hogyan gondoskodhatna a biztonságos és hatékony távmunka feltételeiről. Ezzel kapcsolatban ad néhány tanácsot a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet.

5. Rögzítsük a végzett munkafolyamatokat!
Amennyiben egy kiemelt, rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező kolléga dolgozik távmunkában, nagyobb a kockázat, hiszen ilyen hatáskör birtokában kritikus adatokhoz is hozzáférhetnek, illetve komolyabb károkat okozhatnak a rosszindulatú alkalmazottak vagy a hozzáférési adatokat ellopó kiberbűnözők. Éppen ezért ilyen esetben célszerű egy, a kiemelt jogosultságokat felügyelő alkalmazást is igénybe venni az egyes tevékenységek monitorozására. A fejlett megoldások segítségével távolról is ellenőrizhetők és valós időben is monitorozhatók az egyes műveletek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Erősödött Magyarországon az információbiztonság

ked febr 9 , 2016
Az elmúlt három évben, az információbiztonsági törvény megszületése óta Magyarországon állami és intézményi szinten is erősödött az informatikai rendszerek biztonsága — írja az MTI. Emellett már az állampolgárok is kezdik felismerni az információbiztonság fontosságát – állapították meg pénteken Budapesten, egy szakmai kerekasztal-beszélgetésen. A szakemberek egyetértettek abban, hogy számos eredménye van […]