Életjeleket mutatott a magyar dokumentumkezelési piac tavaly

nyomtatoA gazdasági világválságot követő visszaesés és stagnálás évei után, a hazai dokumentumkezelési piacon a felívelés időszaka következhet. Az elmúlt években mért piaczsugorodás drámai volt: a GKI üzleti és fogyasztói bizalmi indexének mozgását követve, a magyar dokumentumkezelési piac forgalma dollár tízmilliókkal csökkent – az IDC adatai szerint 2009-ben 31 százalékkal, azaz 27 millió dollárral, 2012-ben pedig ismét húsz százalékkal, azaz 12 millió dollárral csökkent a forgalom hazánkban.

A kilábalás egyértelmű jele, hogy a piac, a válság második fázisa után növekedési pályára állt, és tavaly forgalomban, már a 2009-es szintet tudta hozni, körülbelül hatvanmillió dollárral. A fellendülés mögött a globális gazdasági növekedésbe vetett erősödő bizalom, illetve a válság ideje alatt elöregedő géppark szükségessé váló cseréje húzódik: 2014-ben az új gépek értékesítése darabszám, illetve forgalom tekintetében is növekedésnek indult. A használt berendezések és az utángyártott kellékanyagok hatalmas szeletet szakítanak ki a piacból: egyes felmérések szerint, tavaly minden második értékesített gép használt volt, míg a kellékanyagok értékesítésének 45 százalékát az utángyártott termékek tették ki — áll a Xerox közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Microsoft ingyenes Office-szal építi a jövőt

csü febr 19 , 2015
A Tisztaszoftver Program keretében a felsőoktatási hallgatók is ingyenesen tölthetik le öt számítógépre, laptopra, és további öt mobil eszközre a Word, az Excel, és a PowerPoint legfrissebb változatát. A Tisztaszoftver Program lehetőséget ad a köz- és felsőoktatási intézményekben dolgozók és a diákok számára bizonyos Microsoft termékek otthoni, ingyenes használatára. A […]
Microsoft

Friss, ropogós