Elektronikus közbeszerzési rendszert indított a KEF

Magyarországon elsőként indított elektronikus közbeszerzési eljárási rendszert a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) — közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Az új típusú közbeszerzéskor az ajánlatkérő és az ajánlattevők közötti írásbeli kommunikáció teljes egészében elektronikusan történik, jelentősen csökkentve ezzel az eljárás idejét és költségeit. Az NGM közleménye szerint a rendszer működését támogató közbeszerzési portál felületén kialakított szolgáltatások használatával lehetőség nyílik egyebek mellett a közbeszerzési dokumentációk fel- és letöltésére, az ajánlattevői kérdések és válaszok kezelésére, az ajánlatok elektronikus beadására, illetve hiánypótlások, felvilágosítások, indoklások, számítási hibák és egyéb kérések kezelésére is. A környezetkímélő, papírmentes közbeszerzések eredményeként a jövőben nő az eljárások átláthatósága is — áll a tárca közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A No More Ransom projekt már tízezer áldozatnak segített

csü ápr 13 , 2017
A www.nomoreransom.org weblap már elérhető 14 nyelven és összesen 39 ingyenes dekódoló eszközt tettek hozzáférhetővé. A projekt 2016 júliusában a Holland Nemzeti Rendőrség, az Europol, McAfee és a Kaspersky Lab együttműködésével indult azzal a szándékkal, hogy a bűnügyi szervek és a magánszektor közösen lépjen fel a zsarolóvírusok ellen. Elindítása óta több tucat […]