Elektronikaihulladék-hasznosító üzem épül Tiszapüspökiben

Több mint kétmilliárd forintból elektronikaihulladék-hasznosító üzem épül Tiszapüspökiben, a már elkezdődött és a tervek szerint legkésőbb jövő évben megvalósuló beruházás mintegy félszáz új munkahelyet teremt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere. Bander József elmondta: a beruházó az erre a projektre alakult EWR Hungary Kft. Hozzátette: a projekt bekerült az államilag támogatott beruházások közé, de információja szerint konkrét anyagi támogatás még nem érkezett. A beruházás során egy 3 ezer 800 négyzetméteres csarnok és egy 800 négyzetméteres, háromszintes irodaház épül a településtől két kilométerre levő kéthektáros területen.

Az üzemben évente mintegy nyolcezer tonna elektronikai hulladékot dolgoznak majd fel, amelyet anyagára bontanak, majd 96 százalékából egy szabadalmaztatott kémiai eljárással olajat állítanak elő. Ennek elégetéséből hő- és elektromos energia keletkezik, amelyet értékesítenek – számolt be a polgármester, hozzátéve: a maradék kettő-négy százalék veszélyes hulladékot a településről veszélyeshulladék-égetőbe szállítják. Kiemelte: az üzem engedélye a próbaüzemig szól, a végleges engedélyt az újabb környezetvédelmi mérések után kaphatja meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Magyar Telekom 25 forintos osztalékot javasol

szo febr 24 , 2018
A Magyar Telekom igazgatósága a 2017-es üzleti év után részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek – közölte a társaság. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja 2018. május 25. A társaság tavaly szintén 25 forint osztalékot fizetett. A cég a 26,066 milliárd forint osztalékot a magyar számviteli törvény szerinti 2016-os, […]
Forint

Friss, ropogós