Elégtételért perel a francia elnök felesége

Brigitte Macron, a francia elnök feleségeA párizsi büntetőbíróság előtt kér elégtételt Brigitte Macron, a francia elnök felesége attól a két nőtől, aki olyan álhíreket terjesztett róla az interneten, hogy férfiként született, majd később váltott nemet és nevet.

Az elnök felesége által beidézett két nő “médiumként” és “független újságíróként” kezdte terjeszteni az álhírt az interneten. Először december 10-én a médium YouTube csatornáján tettek közzé fotó-összeállítást Brigitte Macronról és családjáról. Az álhír terjesztésében a legnagyobb szerepe azonban annak a mintegy négyórás interjúnak volt, amely az összeesküvéselmélet-hívő, magát független újságíróként beállító Natacha Reyjel készült, és szintén december 10-én került fel a YouTube-ra, mintegy 470 ezer fős nézettséget elérve, mielőtt törölték. A hamis hír közben napokon át a Twitter közösségi oldalon is az egyik legnépszerűbb téma volt, és számos sajtócikk foglalkozott vele. A közösségi oldalakon hónapok óta terjesztik azt az álhírt, hogy a 68 éves Brigitte Macron Jean-Michel Trogneux néven férfiként született, majd később váltott nemet és nevet. Az álhír terjesztői szerint hatalmas összeesküvéssel leplezik a köztársasági elnök feleségének nemváltását, akit pedofíliával is megvádoltak a rágalmazói.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre fellép az EU a csúcstechnológiai ágazat védelmében

szo febr 19 , 2022
Az Európai Unió keresetet nyújt be a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) Kínával szemben, amiért a távol-keleti ország korlátozza az uniós vállalatokat abban, hogy külföldi bírósághoz forduljanak szabadalmaik védelme és hasznosítása céljából. Az uniós bizottság közleményében a lépés indoklásaként azt írta, Kína szigorúan korlátozza a kulcsfontosságú technológiák, köztük a 3G, a 4G […]
WTO

Friss, ropogós