Elbambult: kiürítették a sydneyi repülőteret

repuloterKiürítették szombaton a sydneyi repülőteret egy iPadjébe feledkező figyelmetlen férfi miatt. Az incidens miatt több járat indulását el kellett halasztani. Az ausztrál repülőtér biztonsági kamerái rögzítették, amint egy ismeretlen férfi az ellenőrző kapukat megkerülve hatolt be a legnagyobb helyi légitársaság, a Quantas belföldi járatait kiszolgáló terminálra. A biztonsági kockázat miatt azonnal elrendelték az ott tartózkodó több száz személy evakuálását.

Kiderült, hogy a férfi nem terrorista, és nem alattomos szándékkal játszotta ki a biztonsági kapukat. Egyszerűen figyelmetlen volt, annyira az iPadjébe feledkezett, hogy észre sem vette, átvizsgálás nélkül lépett be a terminálra. “El volt foglalva az iPadjével, nem figyelt, merre megy” – közölte a Quantas képviselője. Ausztráliában emelt szintű terrorfenyegetettségi készültség van érvényben, a héten terrorellenes akciókat hajtottak végre Sydneyben és Brisbane-ben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bukó: keresik a bukósisakos mobiltolvajt

ked szept 30 , 2014
Lopás miatt keresi a rendőrség a képen (alig) látható ismeretlen tettest. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás miatt ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes 2014. augusztus 17-én 11 óra 20 perc körüli időben a Budapest III. kerület Huszti úton található áruházból bukósisakjába rejtve […]
tolvaj