Eladta a Honort a Huawei

Eladta a Honor okostelefon üzletágát a Huawei, hogy ezáltal kivonva a Honort az anyacégre vonatkozó amerikai szankciók hatálya alól, biztosítsa a márka túlélését — adta hírül a vállalat.

A Honort a Shenzhen Zhixin New Information Technology nevű, a Huawei székhelyének otthont adó Sencsen város kormányzatának tulajdonában álló vállalat viszonteladókkal közösen alakított konzorciuma vásárolta meg. Az adásvétel lezárultát követően a Huawei nem rendelkezik majd az új Honor cég egyetlen részvényével sem, és nem fog részt venni az üzlet további működtetésében, illetve a cég döntéshozásában – húzták alá a közleményben. “A Huawei fogyasztói ágazatára az elmúlt időszakban rendkívüli nyomás nehezedett” – fogalmaznak, a problémát a “mobiltelefonok üzletágában szükséges technikai elemek tartós elérhetetlenségének” tulajdonítva. Az Egyesült Államok májusban tovább szigorította a Huawei-jel szembeni korlátozásokat, ellehetetlenítve a kínai vállalat számára az amerikai szoftverek és technológiák beszerzését. A Huawei szerint az eladás segíteni fog a Honor viszonteladóinak és beszállítóinak abban, hogy “túljussanak ezen a nehéz időszakon”. Az eladásra vonatkozóan nem közöltek pénzügyi részleteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vodafone/ITM: adatforgalom nélkül használhatók központi információs honlapok

csü nov 19 , 2020
Adathasználat nélkül elérhetőek november 16-ától az információhoz jutást segítő legfontosabb központi információs, oktatási honlapok, álláskereső portálok, az iparkamarai honlapok a Vodafone ügyfeleinek; az intézkedés célja Magyarország működésben tartása. A Vodafone Magyarország és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közös kezdeményezése abban nyújt támogatást a munkaadóknak és munkavállalóknak, hogy a sok nehézséggel […]
Vodafone