EKAER: kevés 30 óra a társadalmi vitára

fuvarAz Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (EKAER) egy elektronikus felület, amelyen keresztül be kell majd jelenteni a kockázatos termék fuvarozását, és ezen keresztül követhető nyomon a biztosíték aktuális egyenlege is – egyebek mellett ezt tartalmazza az EKAER-ről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete, amely szerdán jelent meg a kormány honlapján. Az EKAER rendszerbe történő belépéshez, az ügyfélkapun keresztül lehet felhasználónevet és jelszót igényelni. Ezek birtokában már használható a rendszer, amely minden kockázatos termék fuvarozásához ad egy számot.

Hegedüs Sándor, az RSM DTM Zrt. adótanácsadó cég partnerének az MTI-hez eljuttatott véleménye kevésnek tartja a két rendelet tervezet társadalmi vitájára rendelkezésre álló harminc órát. Úgy véli, érdemes lenne átgondolni a törvényhozónak, hogy a szabály életbe léptetésének határidejét – ahogy erre a pénztárgépek üzembe helyezésekor már volt precedens – kitolja, vagyis ne lépjen az hatályba a jövő év első napján. A kockázatos termékek két listájáról Hegedüs azt mondta, hogy több más – ott nem szereplő – termék is kockázatot jelent az áfa-fizetés szempontjából. Ilyenek lehetnek például a mobiltelefonok, az integrált áramkörű eszközök, a mikroprocesszorok, a videojátékok és -konzolok, továbbá táblagépek és laptopok is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Osztható mobilinternetet kínál a Vodafone

csü dec 11 , 2014
A kkv-k rugalmas, kiszámítható működése érdekében a Vodafone elérhetővé tette az osztható internet csomagokat. Mostantól az üzleti ügyfelek igény szerint használhatják fel a MultiNet csomagok adatmennyiségét okostelefonon és tableten. Bizonyos előfizetések (pl.: Business Red Plus és Europe) már eleve tartalmazzák ezt a szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy a hangalapú előfizetésbe […]
router