Einstand: a TikToknak amerikai tulajdonba kell kerülnie, vagy betiltják

Steve MnuchinA kínai TikTok videómegosztónak amerikai tulajdonba kell kerülnie, vagy alkalmazását betiltják az Egyesült Államokban – jelentette ki Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter.

Mnuchin leszögezte: ha a TikTok eladásáról folyó tárgyalások nyomán olyan egyezség születik, amely megfelel az amerikai érdekeknek, akkor a TikTokot nem tiltják be. “Ha a megállapodás a mi szempontjainkat tükrözi, akkor ezt elfogadjuk, ellenkező esetben (a TikTokot) betiltjuk az Egyesült Államokban – hangoztatta. A TikTok a kínai Bytedance vállalat tulajdonában van és hetek óta tárgyalások folynak az Oracle amerikai informatikai cég és a WalMart kiskereskedelmi áruházláncolat között a megvásárlásáról. Az amerikai kormányzat ugyanis csakis akkor engedélyezi az alkalmazását, ha amerikai tulajdonba kerül. Washington álláspontja szerint a TikTok veszélyes lehet az amerikai nemzetbiztonságra, mert a cég amerikai állampolgárok bizalmas adataihoz fér hozzá, és a kínai törvények értelmében ezeket meg is oszthatja a pekingi hatóságokkal. Az amerikai kereskedelmi minisztérium november 12-ig adott határidőt az adásvételi tárgyalások lebonyolítására, utána – ha a TikTok nem kerül amerikai tulajdonba – betiltják az alkalmazását. A TikToknak mintegy százmillió felhasználója van az Egyesült Államokban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Álomszerű árbevételt ért el az OTT-ONE Nyrt. az első félévben

csü okt 1 , 2020
Működésének eddigi legmagasabb árbevételét, csaknem hétmilliárd forintot ért el az idei első fél évben az OTT-ONE Nyrt., ez közel 5,5 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi év azonos időszakának értékét – közölte a társaság. A tájékoztatás szerint az árbevétel növekedésének hetven százalékát az egészségügyi termékek értékesítése tette ki. A közlemény […]
Forint