Együttműködés az idősekért

Az idősek otthonápolásának új fejezete nyílhat meg Magyarországon azzal, hogy az osztrák Hilfswerk Hungary a magyar tulajdonú MOHAnet Mobilsystems Zrt. technikai támogatásával megkezdi tevékenységét Magyarországon. Hazánkban eddig alapvetően önkormányzatok látták el ezt a feladatot, azonban a kormányzati lépéseknek köszönhetően fokozatosan nehezebb helyzetbe kerül a hagyományosnak számító megoldás.
A MOHAnet Mobilsystems Zrt., az idősek távfelügyeletében tölt be jelentős feladatot. A magyar vállalat tavaly mutatta be a Vario Medcare elnevezésű idősfelügyelő készüléket. A kifejezetten idősek számára fejlesztett mobiltelefon könnyített funkciókkal van ellátva, ami egyszerűen kiismerhető rövid használat után. A készülék egyrészt kapcsolattartása szolgál, tehát telefonálni, és segélyt kérni is lehet vele, továbbá a gprs technológiának köszönhetően használójának mozgása is lekövethető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Áprilisban is nőtt a mobilinternet-előfizetők száma

csü máj 24 , 2012
Áprilisban 2 millió 399 ezerre nőtt Magyarországon a mobilinternet-előfizetések száma, míg a teljes előfizetői táboron belül az aktív – a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő – ügyfeleké 1 millió 860 ezerre emelkedett – írja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A forgalmazásban részt vevő aktív előfizetések alapján […]
ZX-81

És még ez is...