Egyre veszélyesebbek az okostévék

monoszkopAz okoseszközök használata a tolvajok célpontjává tehet bárkit — áll a NetLock közleményében. „Minél több okoseszközt kapcsolunk az internetre, annál több felületet adunk a tolvajoknak is a behatolásra. Talán még kevesen gondolunk rá, de egy nemzetközi teszt szerint akár a kamera képét okostelefonra továbbító bébiőr felett is átvehetik az irányítást a hackerek. De ugyanígy az okostévé kameráján keresztül is benézhetnek a lakásunkba a tolvajok” – jelentette ki Molnár Ferenc a digitális biztonsággal és hitelesítéssel foglalkozó NetLock Kft. vezetője.

Mint a közleményben olvasható, a legtöbb nagyvállalat igyekszik gondoskodni a megfelelő biztonságról, például folyamatosan frissítik a szoftvereket az okostévék estén is. Az okosotthonok, okosirodák jövőbeni védelmének egyik legbiztosabb módja lehet, ha saját domainnevet kapnak az eszközök – például a gyártók biztosíthatnak a termékeikhez dinamikus domaint (pl.: 1234567.okosteve.gyarto.hu) –, és az SSL-tanúsítványra építve a kommunikáció ugyanúgy levédhető, mint a weboldalak és szerverek esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Folytassa: DELFIN Díj

ked ápr 26 , 2016
A Magyar Telekom idén is díjazza a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállalókat. A DELFIN Díjjal (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) azokat a magyar cégeket szeretné kitüntetni, amelyek fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló, és tevékenységükhöz viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példaértékű.  A vállalatok 2016-ban már működő projektekkel, programokkal indulhatnak a pályázaton, négy kategóriában: […]

És még ez is...