Egyre többet netezünk

wwwAz eNET 2015. április vége és május eleje között végzett online kutatása alapján a rendszeresen internetező nagyvárosiak több mint fele, a kisebb településeken élőknek viszont csupán 41 százaléka használja több mint tíz éve a netet. Mára azonban a két csoport internethasználatának gyakorisága kiegyenlítettebbé vált: jelenleg a felnőtt magyar netezők 87 százaléka, ezen belül a nagyvárosiak 89 százaléka, a kisebb településeken élőknek pedig 86 százaléka naponta többször netezik. A nagyvárosiak és a kisebb településeken élők egyaránt otthon neteznek a legnagyobb arányban, és közel felük jellemzően az esti órákban teszi ezt.

A munkahelyen/iskolában és az utazás közben történő internethasználat azonban jóval gyakoribb a nagyvárosiak körében (60 százalék, illetve 45 százalék), mint a kisebb települések lakói között (51 százalék és 34 százalék). A munkahelyi használat során jelentkező különbség az eltérő jellegű munkavégzésből adódhat, hiszen aki nem számítógépen dolgozik, annak az internethasználatra is korlátozottabbak a lehetőségei munka közben. Az utazás során történő netezésnek pedig a mobilinternet-hozzáférés szab határt, ami a kisebb települések lakói körében még kevésbé gyakori – derül ki az eNETMagyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatásából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cisco: ilyen lesz a jövő IV.

pén jún 5 , 2015
Az Internet of Everything (IoE) és m2m kapcsolatok növekedése – Az IoE-trend kézzelfogható növekedést mutat, az m2m kapcsolatok száma pedig háromszorosára növekszik az elkövetkezendő öt év során, így 2019-re 10,5 milliárd ilyen kapcsolat lesz. Ennek oka az IoE széleskörű elterjedése egyrészt a különböző ágazatokban (mezőgazdaság, egészségügy, gyártás, kiskereskedelem, szállítmányozás), másrészt […]

Friss, ropogós