Egyre többen választják a digitális kábel-, vagy IPTV-t

oldtvAz NMHH jelentése szerint júniusban, a televízió-műsorokra előfizetők 73,3 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. A digitális előfizetéseken belül júniusban 1,377 millióról 1,390 millióra nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 901 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 106 ezer előfizetője volt a hónap végén. A vizsgált hónapban a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 42,5 százalékra emelkedett a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 30,8 százalék volt júniusban, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 26,7 százalékra csökkent.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a vizsgált időszakban a UPC volt a piacvezető 26,8 százalékos részesedéssel. A második helyen a Magyar Telekom állt 25,3 százalékos, a harmadikon pedig a DIGI, 25 százalékos piaci részesedéssel. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma júniusban 2,266 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző havi 880 ezerről 876 ezerre csökkent. A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26 százalék, második helyen a Magyar Telekom állt 23,6 százalékkal, akit a DIGI követett 23,1 százalékkal. A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 29,6 százalék, majd a Magyar Telekom következik 29,5 százalékkal, a harmadik helyen a UPC található, amelynek részesedése 28,8 százalék volt. 2016. június végén, a MinDig TV Extra részesedése 10,4 százalék volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rámálom: ettől lehet a gyermeked depressziós vagy anorexiás

hét aug 1 , 2016
ShareTweetPinShareA Kaspersky Lab vizsgálata szerint az online zaklatás sokkal veszélyesebb a gyerekek számára mint ahogy azt a szülők gondolják. Az online bántalmazás következményei a legtöbb fiatal áldozat esetében komoly egészségügyi és szocializációs problémákkal jár. A vizsgálat szerint a 8-16 év közötti gyerekek sokkal óvatosabbak, mint szüleik ezekkel a veszélyekkel kapcsolatban. […]

És még ez is...