Egyre többen keresnek online munkát

karrierA Profession.hu friss jelentéséből az derül ki, hogy nemcsak a hirdető cégek és a feladott álláshirdetések, hanem a regisztrált álláskeresők száma is nőtt a tavaly júniusi adatokhoz képest. Az oldal online rendszerébe 36 százalékkal több új pozíció került, az álláskeresők pedig 44 százalékkal több hirdető állásajánlatai között böngészhetnek. A KSH júniusi adatai szerint hazánkban a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezer fővel csökkent, új munkahelyet mégis sokan keresnek online: a Profession.hu online rendszerébe 18 százalékkal több felhasználó regisztrált a második negyedévben. Az álláskeresők mellett a cégek is aktívak: 44 százalékkal több hirdető állásajánlatai közül válogathattunk.

A cégek az első negyedévhez hasonlóan az elmúlt három hónapban is leginkább könyvelőket, fejlesztőket, mérnököket és ügyfélszolgálati munkatársakat kerestek, míg az álláskeresők elsősorban eladói, területi képviselő pozíciókra, valamint diákmunkára küldték be önéletrajzukat. A legtöbb hirdetésnél továbbra is elvárás az egyetemi (36 százalék) és főiskolai (36 százalék) végzettség, valamint az angol nyelv ismerete – a legtöbb jelentkezés ugyanakkor azokra az állásokra érkezik, melyeknél nincs elvárt nyelvtudás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az elektronikai vállalatok nem jelentik a hamisítványokat

pén júl 18 , 2014
ShareTweetPinShareAz amerikai elektronikai termékek iparát vizsgáló felmérés azt találta, hogy míg szinte minden válaszadó úgy gondolja, hogy a hamisítás veszélyt jelent a felhasználók számára, csupán a felük számol be rendszeresen ezzel kapcsolatos esetekről. A Nemzetközi Elektronikai Biztonság Alapítvány (EFSI – Electrical Safety Foundation International) megállapította, hogy a 900 villamossági ellenőr, […]
áramkör

És még ez is...