Egyre többen keresik az okosotthonokat

okos-otthonBudapesten és a nagyobb vidéki városokban közel százezren tervezik új építésű lakás vásárlását a következő öt évben – derül ki a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia Magyarország lakásfejlesztő és az Ipsos piackutató cég felméréséből. A lakáskeresés folyamatában az érdeklődők első lépése az internetes keresés és a környék kiválasztása és körbejárása. A magasabb pozícióban dolgozó potenciális vevők több mint fele befektetési célú ingatlan vásárlásakor elvárja, hogy okosotthona legyen.

„Az okosotthon-technológiával felszerelt lakások egyre vonzóbb alternatívát jelentenek a vásárlók számára. Az intelligens rendszereknek köszönhetően a környezeti szenzorokkal folyamatosan mérhető a lakáshőmérsékletet és a levegő páratartalma, de akár távolról lekapcsolhatjuk a vasalót vagy a világítást is, ha indulás előtt megfeledkeztünk róla” – állítja Földi Tibor, a Cordia Magyarország vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Súlyos milliókba kerülhet a zsaroló vírusok támadása

sze szept 14 , 2016
ShareTweetPinShareA Kaspersky Lab friss kutatása szerint az elmúlt évben egy zsaroló vírus támadás átlagosan 99 ezer dollárba, átszámítva több, mint 27 millió forintba került a kis- és középvállalatoknak. Annak ellenére, hogy a kiberbűnözők nem garantálják az üzleti adatok visszajuttatását, a vállalkozók 34 százaléka kifizette a váltságdíjat. Érdemes tudni, hogy a zsaroló […]
dollár

És még ez is...