Egyre többen adják-veszik belépőjüket online piactéren

szigetJúliusban gőzerővel beindult a fesztiválszezon: a Balaton Sound épphogy véget ért, lement már a VOLT és a Fishing on Orfü, az EFOTT pedig mindjárt indul. Sok fesztiválozó problémáját oldhatja meg a Tickething online szolgáltatása, a közelmúltban indult webes piactéren bárki biztonságos keretek között adhatja el feleslegessé vált jegyét, illetve vásárolhat belépőt magánszemélyektől. A szervezett jegy-újraértékesítés lecsökkenti a visszaélések lehetőségét. Mivel az eladók számára csak az esemény után kerül jóváírásra az eladott jegyek ára, megszűnik az esetleges csalók motivációja. Amennyiben többször értékesítenék ugyanazt a belépőt, vagy saját maguk beváltanának egy korábban már eladott jegyet, az legkésőbb az esemény napján kiderül, amit a vevők többféleképpen jelezhetnek. Ilyen esetben a Tickething megtéríti a vevőknek a teljes árat, az eladó profilját letiltja, illetve amennyiben szükséges, megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

A platfrom az árak elszállásának is gátat szab, hiszen több eladó ajánlata közül válogathatunk, így könnyen össze tudjuk hasonlítani, hogy ki mennyiért kínálja ugyanazt a jegyet. Jellemző, hogy az oldalon az irreálisan drága belépők nem cserélnek gazdát, ellenben a kedvezményes áron kínált jegyek akár egy-két óra alatt elkelnek. Az is megfigyelhető, hogy az esemény közeledtével az eladók általában csökkentik a kért árat. A Tickething statisztikái alapján az eladók a leggyakrabban azért válnak meg belépőjüktől, mert elutaznak (28 százalék), a szükségesnél több belépőt váltottak (23 százalék), illetve a barátaik nem tudnak részt venni az eseményen (21 százalék). A vevők jellemzően az eredeti árnál 10-15 százalékkal olcsóbb jegyekre vadásznak, és többségük csak egy, vagy két belépőt szeretne vásárolni. A Tickethingen elkelt eddigi legolcsóbb jegyek 1500 forintos egyszeri koncertbelépők, míg a legdrágábban hetvenezer forintos fesztivál bérletek cseréltek gazdát. A márciusban indult magyar tulajdonú Tickethingnek már több ezer regisztrált felhasználója van, akik heti rendszerességgel adnak el, illetve vásárolnak jegyet az oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Robotadó bevezetését javasolja a német posta vezetője

csü júl 14 , 2016
Az emberekkel végzett munka adóterhének csökkentését és a robotokkal végzett munka megadóztatását javasolja a Deutsche Post német postavállalat vezetője. Frank Appel a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban megjelent interjúban kifejtette, hogy a gazdaság digitális átalakulása “hatalmas esély”, mert növeli az emberi munkaerő termelékenységét. Az ipar digitalizációja révén sok […]
robotpilóta