Egyre többe fájnak a cégeknek a mobilalkalmazások

mobilA mobil eszközökkel kapcsolatos informatikai kiadások két év alatt több mint másfélszeresére nőhetnek, és továbbra is kihívás marad a biztonság és az integráció a vállalatok számára — áll egy friss, az Oracle megbízásából készített felmérésben. E szerint a mobil fejlesztést ugyan sikerült meghonosítani a vállalatoknál, de a célok és kihívások gyors változása miatt folyamatosan mozgó célpontra kell lőniük. Mint kiderült, amellett, hogy a vállalatok egyértelműen elkötelezettek a mobilitás iránt, a mobil alkalmazások és eszközök fejlesztése, elterjedtsége és támogatási költségei jelentősen nőni fognak az elkövetkező néhány évben. A felmérés az informatikai vezetők növekvő aggodalmaira is rámutat a mobil eszközök biztonsága és a háttérrendszerekkel való integráció tekintetében.

A mobil alkalmazások folyamatosan változnak. A felmérés szerint a közép- és nagyvállalatok 35 százaléka havonta frissíti alkalmazásválasztékát, 34 százaléka pedig negyedévente. A válaszadók több mint négyötöde (82 százalék) azzal számol, hogy a következő két év során még sűrűbb frissítésekre lesz szükség. Egy átlagos it-részleg jelenleg eszközönként, illetve alkalmazottanként 157 dollárt költ mobil informatikára. A következő évben ez várhatóan 242 dollárra nő, ami 54 százalékos növekedést jelent.

A felmérésben részt vevő vállalatok mobil alkalmazásválasztékának átlagban 44 százaléka saját fejlesztésű. A válaszadók 75 százaléka számára a felhő vagy hibrid felhő „valamennyire fontos” vagy „nagyon fontos” a mobil alkalmazások fejlesztéséhez. A felhőalapú technológiák között a szolgáltatásként kínált platformok és a felhőalapú mobil vállalati alkalmazásplatformok is szerepelnek. A válaszadók 84 százalékának elmondása szerint jelenleg az értékesítés és marketing, illetve az ügyfelek a két legbefolyásosabb érdekérvényesítő csoport a mobil alkalmazások terén. Ezt követi az informatika 82 százalékkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ki Mit Tube: megtalálták a legtehetségesebbeket

sze szept 17 , 2014
Nincs több találgatás, körömrágás, idegeskedés, cirkusz: végre kiderült, mely produkciók kerültek be a Ki Mit Tube élő döntőjébe. Az internetezők és a zsűri döntése alapján Mr Klausz, Lóci, az Appril SECRET Section, TrueBadÚr és a ManGoRise Acoustic bizonyíthatnak a fináléban. A legtöbb szavazatot elérő 15 produkció közül választották ki az […]