Egyre több iPhone-t gyártanak Indiában

okostelefon-gyártásJelentős növekedést mutat az Indiában készülő iPhone-ok száma és értékesítése, miután az Apple Kína helyett Indiában terjeszkedik.

A South China Morning Post című hongkongi lap a Counterpoint piackutató adatai alapján azt írja, hogy az Indiában gyártott IPhone-ok száma tavaly 65 százalékkal nőtt az előző évhez képest, értékben pedig 162 százalékos növekedést mértek. Mindezzel egy időben Indiában az egy évvel korábbi 12 százalékról tavaly 25 százalékra emelkedett az Apple részesedése a teljes okostelefon kiszállításon belül. Globálisan az Iphone-ok 85 százalékát Kínában gyártják, de Kína meghatározó szerepe veszélybe került, miután az Apple úgy döntött, hogy ellátási láncát némileg átszervezi. Úgy tűnik, ebben kiemelt szerepet kapott India.

Korábbi jelentések szerint az Apple szerződött gyártója, a Foxconn Technology Group 700 millió dollárt szán egy új gyár megépítésére Indiában, hogy növelje a termelést. A múlt hónapban pedig a Foxconn újabb megrendelést kapott az Apple-től AirPodsok, vagyis vezeték nélküli fülhallgatók gyártására, és az ehhez kapcsolódó termelő üzemet mintegy kétszázmillió dolláros beruházással ugyancsak Indiában tervezik megépíteni.

Három évvel ezelőtt, 2020-ban az indiai Kormány egy 6,65 milliárd dolláros programot indított arra ösztönözve a globális okostelefon-gyártókat, hogy gyártásukat helyezzék át az országba. Iparági előrejelzések szerint 2027-ig az Apple Iphone-jainak mintegy ötven százalékát fogják összeszerelni Indiában.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az NMHH nagyon aggódik a gyermekekre zúduló pénzügyi nyomás miatt

sze jún 7 , 2023
A gyermekeket érő folyamatos pénzügyi nyomás veszélyeire, ebből eredően a digitális tudatosság szükségességére hívja fel a szülők figyelmét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A videojátékok térhódítása a társadalom széles köre számára érzékelhető jelenség, gyermekek és felnőttek számára népszerű kikapcsolódási formává váltak, ezért érdemes a videójátékkal kapcsolatos pénzügyi műveletekkel […]
Gazdálkodj okosan

És még ez is...