Egyre több halálos balesetet okoznak mobiltelefon-függő sofőrök

Súlyos következményekkel járhat a mobiltelefon-függőség: Európa-szerte egyre több halálos balesetet okoznak telefonozó sofőrök – állítja Szűts Zoltán médiakutató.

Évente több, akár halálos kimenetelű baleset történik az okostelefonok vezetés közbeni használata miatt, a legutóbbi eset a napokban történt a közösségi médiában élőben közvetített baleset, amelyben a sofőr figyelmét elvonta a videózás, és a négy román utas közül ketten meghaltak. A kutató szerint ez az új technológia folyamatos önreprezentálásra késztet és a beérkező megerősítések – kedvelések, hozzászólások – hatására folytatják a tevékenységet a felhasználók. Szűts szerint a mobiltelefon-használat veszélyeire leginkább a média által lehetne felhívni a figyelmet, emellett fontosnak tartja, hogy már általános iskolás korban megismerjék a fiatalok ezt a témát. A kutató elmondta, hogy külföldön már több bizarr megoldás született a mobillal gyalogosan közlekedők védelmére, a kínai járdákon külön sávot alakítottak ki, ahol a közlekedési lámpákat a földre helyezték, ezzel megkönnyítve a telefonozás közbeni gyalogos közlekedést – tette hozzá a médiakutató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH kontra mobilszolgáltatók: a Vodafone Red Infinity ügy

csü júl 26 , 2018
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a napokban tette közzé a mobilszolgáltatók hálózatsemlegességét vizsgáló anyagát. Nem túl szép az összkép. A szolgáltatók új típusú tematikus nullás díjszabású csomagokkal jelentek meg a piacon. E csomagok közös jellemzője, hogy a csomagban foglalt meghatározott tematikus tartalmakat, alkalmazásokat mindaddig lehet korlátlanul használni, amíg […]

Friss, ropogós