Egyre több céges laptop veszik el

laptop-tolvajA Compliance Data Systems Kft. (CDSYS) 2014-es adatszivárgás megelőzéséről (Data Loss Prevention – DLP) szóló felmérésének tanulságai szerint a legelterjedtebb adatszivárgás elleni védekezési módok továbbra is az email és merevlemez titkosítás. A kutatás a vállalati környezetben használt dolgozói mobileszközök terjedését mutatja, amely adattal összhangban a válaszadók nagy többsége leginkább a mobil alkalmazás menedzsment és a mobil eszköz menedzsment megoldások bevezetését tartaná időszerűnek. Ez a vállalatok érdeke is lenne, ugyanis a dolgozói mobileszközök használatával kapcsolatos céges szabályozások mértéke nem mutat számottevő emelkedést a tavalyi adatokhoz képest, miközben az eszközök száma és használata is növekedett.

Az adatvesztések típusainak feltérképezésénél az elvesztett céges laptopok aránya és a dolgozó által kiküldött anyagok aránya jelentősen emelkedett a tavalyi adatokhoz képest. A vállalatok által meghozott intézkedések száma jelentősen növekedett a 2013-as adatokhoz mérten, és ezek között az adatvédelmi megoldás bevezetése és a fegyelmi eljárások mértéke mutat jelentősebb emelkedést. Az adatszivárgással kapcsolatos károk közül a (forintban) százezres becsült nagyságrendű károk száma közel háromszorosára növekedett, a milliós károk száma enyhe csökkenést mutat, a tízmilliós nagyságrendű károk mértéke továbbra is magas, közel azonos a 2013-ban mért adatokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy Diák IQ-teszt: két informatikus hallgató nyert

hét dec 8 , 2014
A lányoknál Erdős Szilvia, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elsőéves mérnök-informatikus hallgatója, a fiúk között Dankovics Attila, az Eötvös Loránd Tudományegyetem elméleti matematikus és programkezelő informatikus hallgatója nyerte el a fődíjat és a legintelligensebb diák címet a Nagy Diák IQ-teszt döntőjén. Magyarország második diák intelligenciaszint-mérése, a Nagy Diák IQ-teszt […]
Einstein