Egyre több bűncselekmény vándorol át a világhálóra

biztonsagAzonban a Kaspersky Lab statisztikái azt mutatják, hogy a felhasználók pénzügyi adatai ellen irányuló kibertámadások száma folyamatosan növekszik. Például a Kasperksy Security Network adatai szerint a rosszindulatú banki szoftvert használó támadások száma elérte az 1,4 milliót a május 19. és június 19. közötti időszakban, ami 15 százalékos növekedés az április 19. és május 19. között mért eredményhez képest.

“Manapság egyre kevésbé valószínű, hogy a bűnözők úgy raboljanak bankot, hogy befutnak és mielőtt a plafonba lőnek, azt kiabálják, hogy ‘Ez egy bankrablás!’. Jól látható, hogy egyre több és több bűncselekmény vándorol át az online területekre. A kiberbűnözők úgy célozzák meg a bankokat, hogy a legkevésbé védett láncszemeket támadják: a vásárlók készülékeit és az azokkal végrehajtott online pénzügyi tranzakciókat. Ahhoz, hogy megóvják a vevőiket, azok vagyonát és a saját hírnevüket, a pénzügyi vállalatokat arra kell ösztönözni, hogy integrált, többrétegű megoldásokat használjanak, amelyek proaktív csalás elleni védelmet biztosítanak, maximalizálva a hatékonyságot és optimalizálva a felhasználói élményt“ – mondta Ross Hogan, a Kaspersky csalás elleni részlegének globális vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vezetés közben a többséget hidegen hagyja az internet

sze okt 15 , 2014
Az autósok közlekedési információkat, illetve szabad parkolóhelyekről, valamint sebesség-ellenőrző radarokról szóló, elsősorban valós idejű tájékoztatást szeretnének kapni autóik informatikai központi egységétől, a szórakoztató elektronikai funkciók viszont kevésbé érdeklik őket – derül ki a YouGov piackutató intézet tanulmányából. Az elemzés szerint a jövő autója az internetre tart és maga is a […]

Friss, ropogós