Egyre több bátorság kell a számítógép-használathoz

GameOverAnnak híre, hogy a GameOver Zeus rosszindulatú szoftver ugyanabban a kiberfenyegetési kampányban együttműködik egy zsaroló programmal (ransomware-rel), a Cryptolockerrel, sok emberben pánikot váltott ki, mivel ez a vírus duó nagy veszélyt jelent, és a szakértők figyelmeztetése szerint komoly pénzügyi veszteségeket okozhat. A GameOver Zeus pénzügyi információkat lop, és ha nem jut elég értékes adathoz, beveti a Cryptolockert, amely megbénítja a felhasználók számítógépét, és váltságdíjat kér a blokkolás feloldásáért.

„Ezek a fenyegetések nem ritkák, víruslaboratóriumunkban körülbelül 315 000 egyedi mintával találkozunk minden nap, köztük banki trójaiakkal, zsaroló programokkal és sok másfajta rosszindulatú programmal. Ha megvizsgáljuk az Zeus-t, amelynek eredeti kódja már évek óta megtalálható az interneten, láthatjuk, hogy szó szerint több százezer változata létezik, és ennek egyik oka, hogy amikor a támadók átveszik az ellenőrzést egy felhasználó számítógépe felett, a lehető leghosszabb ideig az uralmuk alatt akarják tartani azt” — mondta David Emm, a Kaspersky Lab globális kutató és elemző csapatának vezető szakértője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Veszélyben Snowden oroszországi menedékjoga?

hét jún 23 , 2014
Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos megfigyelési programjait leleplező Edward Snowden nem kíván Moszkvában nyilatkozni az NSA-ügyet vizsgáló német parlamenti (Bundestag) bizottságnak – írta a Spiegel Online nyomán az MTI, Snowden németországi ügyvédének állásfoglalására hivatkozva. A portál szerint az ügyvéd a Bundestag vizsgálóbizottságának küldött levelében közölte, hogy ügyfele nem tartja […]
Snowden

És még ez is...