Egyre több állomáson van érintőképernyős jegyértékesítő automata

mav-startÉrintőképernyős jegyértékesítő automatákat telepített a MÁV-START a Keleti és a Déli pályaudvarra is. Segítségükkel bármilyen menetjegyet, bérletet, valamint IC pót- és helyjegyet lehet váltani. Az automatákkal az interneten rendelt vasúti jegyeket is kinyomtathatják az utasok. Tavaly nyáron helyezte üzembe a vasúttársaság az első ilyen berendezést, jelenleg már 56 darab működik belőlük az országban. Kihasználtságuk folyamatosan növekszik, egy év alatt már több mint 600 ezren választották ezt a vásárlási módot.

Az új automatáknál készpénzzel és bankkártyával (akár PayPass kártyával érintésmentesen) is ki lehet fizetni a jegyeket. Nemcsak vásárlásra szolgálnak az automaták, hanem az utasok tájékoztatására is: az állomás – vonatinfó rendszerből nyert valós idejű – induló és érkező vonatlistája, útvonaltervezés, valamint a kedvezmények igénybevételi feltételeinek részletes leírása is leolvasható a kijelzőről. A legnagyobb forgalma a Kelenföldi jegyautomatáknak van jelenleg, a hat automatából naponta átlagosan 800-an váltanak jegyet, a Nyugati pályaudvarra és a Kőbánya-Kispest állomásra kihelyezett készülékekből pedig naponta 400-an illetve 300-an vásárolnak. Várhatóan a most telepített berendezéseket is ilyen nagyságrendben fogják igénybe venni. Júliusban az 56 működő automatából hetente átlagosan 20-30 ezer jegyvásárlás történt — áll a MÁV-START Zrt. közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újra akcióban a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete

ked aug 5 , 2014
Győr-Moson-Sopronban négy autószerelő műhelyben több elektronikai eszközt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött. A bűncselekmények elkövetési értéke 16,5 millió forint – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel. Mint a közelmúltban is, a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének munkatársaival közösen végzett […]