Egyre okosabb a Windows 10

bashA Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella az idei Build konferencián sok ezer fejlesztőnek engedett bepillantást abba a fejlesztői munkába, amellyel a Microsoft a természetes emberi kommunikáción alapuló intelligens szolgáltatások új korszakát szeretné megalapozni. „Az informatika világa jelentős változás előtt áll. Olyan új technológiák terjednek el, amelyek a természetes emberi nyelvet közelítik a fejlett számítógépes nyelvhez” – mondta Nadella. „Ezt az új technológiát mi, a Microsoftnál Párbeszéd Platformnak nevezzük. Erre épül, és ez teszi teljessé a Microsoft Azure, az Office 365 és a Windows platform szolgáltatásait, és ez ad világszerte új eszközöket a fejlesztők kezébe.”

Az új Windows 10 Anniversary frissítéssel érkező Windows Ink új felhasználói élménnyel ismerteti meg a felhasználókat. A Windows Ink segítségével úgy írhatunk egy eszközre, mint egy darab papírra, létrehozhatunk post-it feljegyzéseket, rajzolhatunk táblára, és az analóg formában megjelenő gondolatainkat könnyedén megoszthatjuk. Az új Windows Hello már több eszközön és böngészés közben – a Microsoft Edge használata közben – is gondoskodik a Windows 10-en tárolt adatok védelméről. Vagyis bármely eszközre és weboldalra bejelentkezve, a vállalati elvárásoknak is megfelelő védelemben részesülnek a Windows 10 használói. És ez csak néhány abból a számos új funkcióból, amelyekkel a Windows 10 idén nyári frissítése, a Windows 10 Anniversary Update érkezik. Nagy és kellemes meglepetés, hogy a Windows 10 mostantól a Linuxon nagy népszerűségnek örvendő Bash parancsokat is támogatja natívan, hozzáférést engedve a Windows fájlrendszerhez és a nyílt forráskódú parancssor-eszközök teljes univerzumához. A Microsoft elérhetővé tesz egy új asztalialkalmazás-átalakítót is a Project Centennial keretében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már Messengeren is megvehetők a KLM repülőjegyei

pén ápr 1 , 2016
A Holland Királyi Légitársaság (KLM) új szolgáltatásával az utasok repülőjegyükhöz vagy beszállókártyájukhoz a Facebook Messenger applikáción keresztül is hozzájuthatnak. Az új lehetőség tovább könnyíti az utasok dolgát, hogy minden szükséges járatinformáció pillanatok alatt kéznél legyen. A légitársaság a Messengeren keresztül a hét minden napján, a nap 24 órájában válaszol az […]

Friss, ropogós