Egyre népszerűbb az iPhone

iphoneTovábbra is az iPhone jelenti az Apple sikerének fő hajtómotorját, az okostelefonokból 47,5 millió darab, a tavalyinál harmincöt százalékkal több kelt el — derült ki a kaliforniai információtechnológiai óriásvállalatnak a legutóbbi pénzügyi negyedévről kiadott jelentéséből. Az Apple összbevétele a legutóbbi, áprilistól júniusig tartó negyedévben 49,6 milliárd dollárra nőtt – ebből 31,4 milliárd az iPhone-ok eladásából származott -, ami harminchárom százalékkal több a tavalyi mutatónál. A nettó haszon csaknem harmincnyolc százalékkal, 10,7 milliárdra nőtt, a részvényenkénti nyereség pedig 1,85 dollár volt. Ez túlszárnyalta a FactSet által szemlézett elemzők várakozását, akik részvényeként 1,81 dolláros nyereségre és 49,25 milliárd dolláros eladásra számítottak.

Elemzők szerint az iPhone-ok kelendősége figyelemre méltó, mivel a cég már kilenc hónappal ezelőtt piacra dobta a 6-os és a 6 Plus modellt, és a kereslet idővel általában csökkenni szokott az új modellek iránt, ám az eladások továbbra is gyorsabban nőnek, mint 2012-ben, az iPhone 5-ösök megjelenésekor. Az értékesítés nagy lökést kapott az olyan új piacokon, mint Kína, ahol a termékek több mint egynegyedét adták el, 13,2 milliárd dollár értékben. Kínában tavaly óta több mint megduplázódtak az eladások.

Az Apple a hét elején közölte, hogy mintegy háromórányi üzemzavar után újból működik az App Store, az Apple Music, az iTunes Store és több más szolgáltatás. A cég nem adott magyarázatot az üzemzavarra. Az iTunes és az App Store márciusban 12 órás kihagyás után kezdett el újra működni.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digitális amnézia: a telefonszámokat már nem jegyezzük meg

vas júl 26 , 2015
A “Google Effect”, vagyis digitális világunk hozadéka, amelynek köszönhetően az információk halmaza elérhető online, beleértve személyes adatainkat is, hatással van a memóriánkra, derült ki a Kaspersky Lab új kutatásából. A tanulmány megállapította, hogy az európai internethasználók többsége nem emlékszik a fontos telefonszámokra, sem a gyermeke számára (53 százalék), sem a […]
agy