Egyre kevesebbet telefonálnak a románok

Tavaly év végén 22,7 millió aktív sim-kártya volt, amelynek 58 százaléka előfizetős, 42 százaléka feltöltős kártya. Egy mobilhasználó átlagban havonta 4 órát és 44 percet beszél telefonján és 44 sms-t küld. Mindkét érték enyhe csökkenést mutatott, és ezzel párhuzamosan megnőtt az egyéb alkalmazásokon keresztüli kommunikáció. Az aktív sim-kártyák száma alapján az Orange a piacvezető 39 százalékos részesedéssel, második a Vodafone harminc százalékos részesedéssel. A vezetékes telefonbeszélgetések átlagidőtartama továbbra is csökkenő irányt mutat, a románok havonta nyolc percet beszélnek vezetékes telefonon, ami 17 százalékos csökkenést jelent. A vezetékes telefon esetében a Telekom csoport piacvezető negyven százalékos részesedéssel, második az RCS&RDS (Digi) 35 százalékkal.

Romániában 2019 végén 7,6 millió televíziós előfizetés létezett, ebből 5,4 millió kábeltelevízió. Ezt a piacot az RCS&RDS vezeti 53 százalékos részesedéssel, második a Telekom 17 százalékkal. A távközlési ágazatban az árbevétel tavaly három százalékkal, 3,5 milliárd euróra nőtt, aminek 39 százalékát a mobiltelefon-piac, harminc százalékát a vezetékes és mobilinternet-piac, 14 százalékot a televíziós előfizetések generálták. Az árbevétel tekintetében az Orange 26 százalékos, a Vodafone és a Telekom 24-24 százalékos piaci részesedést birtokolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Annyira sokat vásárlunk online, hogy az már sok

csü máj 21 , 2020
Bár online vásárlás meghaladta az összes egyéb költési formát az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány hatására, nőtt a virtuális élmények iránti igény, ugyanakkor a magyarok mintegy hatvan százaléka tart az online visszaélésektől – derült ki a Mastercard friss felméréséből. A felmérésből kiderült, hogy a magyarok több mint egyharmada szerint még soha […]
bankkártya

És még ez is...