Egyre kevesebb pénz jut az it-biztonságra

EgerszegiKrisztianAz idén már több mint egymilliárdos forgalmat bonyolító Compliance Data Systems Kft. (CDSYS) harmadik alkalommal végezte el it-biztonsági felmérését, amely a hazai adatszivárgás területén tapasztalható viszonyokat hivatott feltérképezni. A felmérés eredményei szerint a munkahelyeken jelentősen megnövekedett a dolgozói tulajdonú mobileszközök száma (BYOD), viszont az ehhez szükséges szabályozások elterjedtsége nem emelkedett számottevően a tavalyi adatokhoz képest. A válaszadók szerint sokkal kevesebb pénz jut az it-biztonságra, és a vállalkozások nagy részénél egy incidens bekövetkeztéig nem veszik komolyan a fenyegetést, illetve a napvilágra került nagy hírverést kapott esetek sem befolyásolták a vállalatok adatvédelmi lépéseit.

„A globális folyamatok erősödése egyértelműen látszódik már Magyarországon is, hiszen a válaszadók növekvő tendenciát vázoltak fel a BYOD és a felhő megoldások elterjedtségénél, amihez azonban lassabban zárkózik fel a biztonságtudatos gondolkodás. A megnövekedett kisebb károkból arra következtetünk, hogy már többen érzik az adatszivárgás tényleges veszélyét saját bőrükön is, így reméljük jövőre ez az it-biztonságra fordított figyelem növekedésében is látszódni fog” – mondta el Egerszegi Krisztián, a CDSYS ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Apple TV a futottak még között

szo dec 6 , 2014
Úgy tűnik az Apple TV igazából csak egy hobbitermék az Apple számára, frissítési gyakorisága a Mac miniével versenyez: a jelenlegi Apple TV-t, a harmadik generációsat 2013 márciusában adták ki, amely gyakorlatilag alig különbözik a 2012 márciusában kiadott modelltől. A beszéljükmac.com szerint az Apple semmit sem csinál, hogy úgy tűnjön fontos […]

Friss, ropogós