Egymilliós támogatást nyerhetnek a megyei eMagyarország pontok

Solymár Károly Balázs
Solymár Károly Balázs

A meglévő, többfunkciós eMagyarország pontok támogatására írt ki 20 millió forint keretösszegű pályázatot az eMagyarország centrum – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a vissza nem térítendő pályázati konstrukció célja a már működő eMagyarország pontok szolgáltatási színvonalának növelése, az információs társadalom és tudásalapú gazdaság fejlesztése, a digitális írástudás népszerűsítése.

A pályázaton egy eMagyarország pont legfeljebb egymillió forintot nyerhet. Solymár Károly Balázs, a NFM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a közleményben hangsúlyozta: a digitális írástudás fejlesztése és népszerűsítése a Nemzeti infokommunikációs stratégiával és a Digitális nemzet fejlesztési programmal összhangban továbbra is kiemelt kormányzati cél.

A pályázattal kapcsolatban megkerestük a minisztériumot.

Pontosan mit jelent az, hogy “megyei” epontok kaphatnak támogatást?
– A pályázat megyénként egy eMagyarország pontot támogat. Azon pályázat lesz a nyertes, amely az útmutatóban foglalt szempontrendszer alapján a legtöbb pontot gyűjtötte össze az adott megyében. A támogatást elnyerő eMagyarország Pont így elnyeri a legfeljebb egymillió forint összegű támogatást, valamint a pályázati kiírásban szereplő feladatok ellátásával egyidejűleg betölti a „megyei eMagyarország Pont” funkciót.

Mennyi eMagyarország Pont pályázhat, és mennyi nem?
– Csak azok a működő, Együttműködési Megállapodással rendelkező eMoP-ok pályázhatnak, amelyek működtetői: települési és helyi önkormányzatok, illetve azok fenntartásában működő intézmények, a nonprofit szervezetek közül: egyesület, alapítvány, közhasznú társaság, nonprofit gazdasági társaság, társadalmi szervezetek, kivéve biztosító egyesület, politikai párt, valamint munkáltatói és munkavállalói érdek-képviseleti szervezetek, illetve egyházi jogi személyek, beleértve egyházak szövetségeit is.
A jelenlegi adatok alapján 1 600 eMagyarország pont van nyilvántartva, amelyből a jelenlegi adatok alapján 1 300 darab pont rendelkezik Együttműködési Megállapodással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megjött az LG G3 S

csü szept 25 , 2014
Néhány napja már Magyarországon is kapható az LG G3 okostelefon középkategóriás változata, a G3 S. A készülék a G3 által már jól ismert fémes kialakítást és lézeres autófókuszt egy 5,0 hüvelykes, vékony keretes kijelzőjű kompakt készülékben teszi elérhetővé. Az LG G3 S így a középkategóriás okostelefonok mezőnyében nyújt prémium élményt. Az […]