Egymillió forint 24 óra programozásért

c++A Nokia Networks tavasszal hirdetett versenyt az ország legeslegtehetségesebb fiatal programozóinak megtalálására. A Nokia Code Jam címmel megrendezett versenyre 157 csapat jelentkezett, amiből harminckettő jutott a 2015. június 11-12-én tartott budapesti döntőbe. A verseny győztese a Sparrows csapat, tagjai Weisz Ágoston, Eisenberger András és Mészáros András, akik egymillió forintot és egy utat nyertek a Nokia Networks egyik K+F központjába.

Az elmúlt két hónapban zajlott virtuális elődöntő során a Java és a C++ programozási nyelveket, valamint a szabadulós játékok világát ötvözte a Nokia Code Jam. A résztvevőknek -nem túl meglepő módon- programozói feladatok megoldásával kellett a virtuális szobákból kiszabadulni, miközben megismerhették a Nokia történetét is. A döntő virtuális világában gazdasági és katonai épületeket lehetett építeni, erőforrásokat gyűjteni, fejleszteni és gazdálkodni velük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Merkel sem úszta meg

ked jún 16 , 2015
Angela Merkel német kancellár parlamenti képviselői irodájának egyik gépét is megfertőzték a német törvényhozás alsóházának (Bundestag) informatikai rendszerét megtámadó hackerek – írta a Bild am Sonntag (BamS). A cikk szerint a támadók e-mailt is küldtek Merkel nevében, benne egy linkkel, amely egy kémszoftvert telepítő oldalra vezetett. A tárgysorban szereplő megjelölés […]

Friss, ropogós