Egymillió dollárt kapott a Beholder

dollárKözel egymillió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. A mesterséges intelligencián alapuló, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT.

A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését. A Beholder a nagy koncentrációjú nyersanyaglelőhelyek előfordulási helyeit térképezi fel és ezekről üzleti szolgáltatási platformként globális geológiai adatbázist működtet. Elsősorban az európai, afrikai és amerikai piacokra összpontosítanak, de a szolgáltatásuk globálisan is elérhető.

„Az újabb sikeres, lezárt befektetési kör megerősíti a technológiánkban rejlő potenciált és a Beholder pozícióját a nemzetközi nyersanyagpiacon. A mostani tőkebevonással készen állunk rá, hogy kulcsszerepet játsszunk a folyamatban lévő energiapiaci átalakulásban, biztosítva a kritikus nyersanyagok stabil ellátását” – mondta Andrii Sevriukov, a Beholder vezérigazgatója. A vállalatban új befektetőként megjelenő EIT InnoEnergy szintén úgy látja, hogy az új nyersanyaglelőhelyek felkutatása alapvető fontosságú lesz az energetikai átmenet sikerében, az akkumulátorágazat értéklánc megerősítésében.

„Célunk az európai akkumulátorpiac hatékonyságának, függetlenségének folyamatos fejlesztése a nyersanyag-ellátási források diverzifikálásával, ezek uniós elérhetőségének növelésével. A Beholder csapata rendelkezik minden szükséges eszközzel ahhoz, hogy globális sikereket érjen el ezen a területen” – emelte ki Marcin Wasilewski, az EIT InnoEnergy közép-európai vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy a Beholder által kifejlesztett, a geofizikai, geokémiai, szerkezeti és távérzékelési adatok elemzésére szolgáló egyedülálló megoldásokat az energiapiacon világszerte elismerik. Ugyanakkor ki kell emelni azt is, hogy rendkívül költséges területről van szó. A Világbank számításai szerint a nettó nulla kibocsátás elérése érdekében, 2050-ig 12 billió (ezer milliárd) dolláros ráfordítást igényel a kritikus nyersanyagokhoz való hozzáférések fejlesztése.

A Beholder

egy mesterséges intelligencia-alapú távérzékelési platform a kritikus ásványok és energiaforrások feltárására. Gépi tanulást használ fel a műholdakról származó adatok feldolgozására, hogy egyidejűleg pontos előrejelzéseket készítsen az ásványlelőhelyekről, köszönhetően a távérzékelési technológiának, amely nem igényel semmilyen természetkárosodást, és korlátlanul méretezhető. A Beholder technológiai halmaza lehetővé teszi a zöldenergia-átmenet szempontjából kritikus ásványok, a ritkaföldfém-elemek, a hagyományos és nem hagyományos energiaforrások feltérképezését, a geológiai kilátások ellenőrzését és a fenntarthatósági jelentéskészítés automatizálását. Segíti a zöld bányászati ​​gyakorlatokat is, mivel adatokat szolgáltat a környezeti hatásokról és betekintést nyújt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Feketelistákon a problémás influencerek

ked máj 21 , 2024
ShareTweetPinShareA hazai influencerpiacról készült reprezentatív b2c- és a szakértői mélyinterjúkon alapuló b2b kutatás. Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket? Ezekre a kérdésekre […]
influenszer

És még ez is...