Egymilliárd forintból készült fuvartervezési szoftver

kamion Bud SpencerMintegy egymilliárd forint európai uniós támogatásból a közúti fuvarozás költség- és energiatakarékosabbá válását segítő szoftvert fejlesztett a Széchenyi István Egyetem, a Nexogen Kft. és a Waberer’s International Nyrt. — közölte a győri felsőoktatási intézmény. A fejlesztés célja az volt, hogy növekedjen a fuvarozás hatékonysága, ezzel együtt minimálisra csökkenjen az üresfutás és a várakozási idő. A korábbi fuvartervezési folyamatok lassúnak bizonyultak, emberi erővel nem lehetett az összes variációt áttekinteni. Az új döntéselőkészítő szoftver két-három perc alatt képes megtalálni a fuvarok tervezése során a legjobb lehetőséget a kihasználtságra, figyelembe véve a megrendeléseket, a teljes flotta állapotát és a sofőrök pihenőidejét is. A Nexogen informatikai fejlesztő cég a projekt során fejlesztői, úgynevezett algoritmizációs és implementációs munkákat végezett. A Waberer’s ellenőrizte az elért eredményeket, az egyetem pedig tudományos oldalról, kutatással és az eredmények igazolásával támogatta a fejlesztést. A projekt előzménye a Nexogen által megalkotott, úgynevezett WIRE tervezőalgoritmus, amelynek éles teszteléséhez a környezetet a Waberer’s biztosította.

A nyilvános adatok szerint a Nexogen Kft. árbevétele 2020-ban 1,7 milliárd forint volt, 633 millió forinttal több, mint 2019-ben. Nyeresége 43 millió forint volt, 14 millió forinttal kevesebb, mint a megelőző évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A szegedi kutatók nem viccelnek: zenét oszcilláló elektromos mezővé alakítottak

ked jan 11 , 2022
A Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) kutatói elsőként alakítottak zenét oszcilláló elektromos mezővé, és sikeresen mutatták ki annak egy natív enzim aktivitására gyakorolt hatását – közölte az intézet. A közlemény szerint a zene tudat nélküli élő anyagokra gyakorolt hatása régóta a tudományos és általános érdeklődés tárgya. A legtöbb ezt vizsgáló tanulmányban […]
frekvencia