És tényleg sikerült egymilliárd forintot elkölteni egy pályaorientációs alkalmazásra

pom.oktatas.huEgymilliárd forintos uniós pénzből pályaorientációs programot fejlesztett az Oktatási Hivatal (OH) általános és középiskolai diákoknak.

A 2017 júniusától és 2021 október végéig tartó uniós projekt célja az általános és középiskolák pályaorientációs eszköztárának bővítése az életpályatervezés támogatásáért, hangsúlyt helyezve a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai pályák iránti érdeklődés felkeltésére – írta közleményében az OH. A projekt részeként fejlesztették ki a pom.oktatas.hu honlapon elérhető úgynevezett pályaorientációs mérő- és támogatóeszközt. Az alkalmazás önismeretre alapozó kérdéseivel, a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai készségeket vizsgáló feladataival a 7-8., illetve a 10-12. évfolyamos tanulók megtalálhatják az érdeklődésüknek, kompetenciáiknak leginkább megfelelő pályákat, továbbtanulási lehetőségeket. A pályaorientációs eszközt a fejlesztés során több mint tízezer tanuló próbálta ki. (Kötelező volt az iskolák egy részének kitöltetni a tesztet a gyerekekkel… A -szerk- megj.) A honlap a diákok mellett a szülőket és a tanárokat is több hasznos információval segíti – írták. (Ha a Neked a műszaki pályát ajánljuk-szerű információ segítség, akkor valóban több hasznos információval segít a kifejlesztett teszt. Hajrá OLAF! A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jobban fogy az asztali pc, mint tavaly ilyenkor

ked okt 5 , 2021
A tanév első heteiben jelentősen több asztali gép talált gazdára mind az eMAG-nál, mind az Extreme Digitalnál, mint tavaly ilyenkor, és jelentősen nőtt az Apple-gépek forgalma is. 2020 szeptemberéhez képest szeptember első négy hetében az eMAG-nál 190 százalékkal, az Extreme Digitalnál pedig 65 százalékkal több asztali számítógép fogyott, mint a […]
A legnépszerűbb asztali számítógép-gyártók 2021. szeptemberének első négy hetében