Egyiptomban hoz létre közös vállalatot a 4iG

Telecom Egypt - 4iGA Telecom Egypt és a 4iG Csoport június 30-án szándéknyilatkozatot írt alá egy közös vállalat létrehozásáról — jelentette be a magyar társaság.

Telecom Egypt, Egyiptom teljeskörű távközlési szolgáltatója és a 4iG Csoport, Magyarország és a Nyugat-Balkán vezető infokommunikációs nagyvállalata június 30-án szándéknyilatkozatot írt alá egy közös vállalat létrehozásáról, amely Fiber-To-The-Home (FTTH) és Fiber-To-The-Site (FTTS) passzív hozzáférési infrastruktúra nagykereskedelmi alapú kiépítését, üzemeltetését és forgalmazását végezheti az észak-afrikai országban.

A közös vállalkozás célja a legmodernebb optikai hálózat kiépítése, amely a jövőben legalább hatmillió háztartásnak biztosíthat nagy sebességű internetelérést. A Kairóban aláírt megállapodás szerint a közös vállalat körülbelül hatszázmillió dolláros beruházással fejlesztheti Egyiptom passzív hozzáférési infrastruktúráját. A szándéknyilatkozat aláírását követően a 4iG Csoport és a Telecom Egypt megállapodnak a közös vállalkozás üzleti modelljéről, pontos tulajdonosi szerkezetéről, irányítási folyamatairól és a technológiai részletekről is.

Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke és Mohamed Naszr, a Telecom Egypt vezérigazgatójaA megállapodást az Egyiptom és az Európai Unió által közösen szervezett Befektetési konferencián írták alá, amelyet Egyiptom elnöke Abdel Fattah esz-Sziszi, valamint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyitott meg. A szándéknyilatkozatot Mohamed Naszr, a Telecom Egypt vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke írta alá.

A konferencia első napján Jászai Gellért, a 4iG csoport elnöke, több nemzetközi és európai nagyvállalat, illetve bank felsővezetőivel közösen részt vett azon a zártkörű kerekasztal-beszélgetésen, amelynek házigazdái esz-Sziszi és von der Leyen voltak. Az eseményen a vezetők jelentős vállalásokat tettek az egyiptomi gazdaság fejlődésének támogatására.

„Stratégiánkat Egyiptom digitalizációs célkitűzéseihez igazítva úgy véljük, hogy az infrastruktúra fejlesztése jelentősen növeli majd az ország versenyképességét, illetve a gazdaság teljesítőképességét. Partnerségünk révén nem csupán új munkahelyeket hozunk létre, hanem a beruházás megvalósulásával támogatjuk a helyi vállalkozásokat, és jelentősen javítjuk az egyiptomiak életminőségét. Ez az együttműködés újabb lehetőség a 4iG Csoport számára, hogy hosszútávú üzleti stratégiájával összhangban a nemzetközi piacon is értékesítse szakértelmét. A Telecom Egypt-ben a legjobb partnerre találtunk ehhez, akárcsak a már korábban elindított tenger alatti kábelberuházás esetén” — jelentette ki Jászai.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Adatelemző versenyt nyertek az ELTE doktoranduszai

hét júl 1 , 2024
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) doktoranduszai, Bedőházi Zsolt és Biricz András új módszerükkel megnyerték a Nightingale Open Science egészségügyi adatelemző versenyt. A tuberkulózis az egyik vezető fertőző halálozási ok világszerte. Évente több millióan betegszenek meg aktív TBC-ben anélkül, hogy tudomást szereznének róla. A terjedés megfékezésének elsődleges módszere az esetek azonosítása, […]
Bedőházi Zsolt és Biricz András

És még ez is...