Egyezkednek a brit internetszolgáltatók a szórakoztatóiparral

boxKiszivárgott a brit internetszolgáltatók és a szórakoztatóipar megegyezésének terve. E szerint a BT, a Sky, a TalkTalk és a Virgin Media “tájékoztató” leveleket küldene az internetről illegális tartalmakat letöltőknek. A szellemi tulajdon megsértését a Vcap nevű program használatával figyelik majd, tárolva a letöltők ip-címeit — írja a thegurardian.com nyomán a hamisitasellen.hu.

Az ip-címeket (amelyek az egyedi szélessávú kapcsolatokat azonosítják) ezek után az internetszolgáltatóknak adják át, ők pedig üzenetet küldenek a vélt jogsértéssel kapcsolatban az előfizetőnek. A brit információszabadságért felelős hivatal (The Information Commissioner’s Office, ICO) állítólag foglalkozik az üggyel, de nem hagyott jóvá semmilyen megegyezést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Allegro Group a Google-lel viaskodik

vas máj 18 , 2014
Az Európai Bizottság három éve tartó vizsgálatára a Google-lel szemben a nyár folyamán, legkésőbb szeptemberben pont kerülhet. Az Allegro Group (ez a cég üzemelteti többek közt a Vaterát, a TeszVeszt, az árukeresőt) szerint azonban a Google legutóbbi kötelezettségvállalásának elfogadása kedvezőtlenebb lenne, mint ha semmi sem történt volna, ezért az Allegro-csoport […]
taps

Friss, ropogós