Egyetlen magyar vállalat a Deloitte CE Technology Fast 50 listáján

Salga Péter, DyntellEgyedüli magyar vállalkozásként szerepel az első tíz között, ráadásul az egyetlen magyar cég a Dyntell Magyarország a Deloitte leggyorsabban fejlődő kelet-közép-európai technológiai cégeket bemutató szakmai rangsorában. Az elmúlt években kiemelkedő fejlődési ívet leíró, integrált vállalatirányítási és üzletiintelligencia-rendszereket fejlesztő családi tulajdonú cég Magyarország leginkább exportképes, nemzetközi összehasonlításban is kivételes eredményeket felmutató vállalkozásai közé tartozik. A járvány a gazdaság több területén, így az üzleti szoftverek piacán is visszaesést hozott, de az informatikai szektor fellendülése a Dyntell pozícióját is megerősítette. A 2016 és 2019 között 1672 százalékos növekedést, idén cégcsoportszinten 35 százalékos árbevétel-növekedést elérő debreceni cég 2021-ben a hazai piaconnegyven, Romániában nyolcvan százalékos növekedést tűzött ki célul.

„Általánosságban elmondható, hogy a pandémia nyertesei közé tartozik az informatikai szektor, hiszen a vállalatok folyamatosan keresik az offline működést kiváltó és optimalizáló hatékony megoldásokat. Ugyanakkor az üzletiszoftver-piacon vegyesebb a kép, hiszen sok ügyfelünket megviselte a válság, és a gazdasági következmények a jövő évet is bizonytalanná teszik. Célpiacaink közül masszív forgalomnövekedést tapasztaltunk az élelmiszer- és a csomagolóiparban, valamint a gyógyszer-nagykereskedelemben. De az autóipar kifejezetten rossz évet zár, a szolgáltatóipar is nagyot zuhant, az idegenforgalom és a vendéglátás pedig mély krízisbe került. Az egyes iparágakat sújtó negatív tendenciák ellenére a Dyntell 1,6 milliárd forint árbevétellel, a tavalyi évihez képest ezt az évet 35 százalékos csoportszintű növekedéssel zárta” — jelentette ki Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megfertőzhették az USA Kongresszusának számítógépes hálózatát

vas jan 10 , 2021
A G DATA szakértője szerint a Capitolium elleni támadás során akár megfertőződhetett az Egyesült Államok Kongresszusának számítógépes hálózata is. Az elmúlt napokban több olyan kép került fel a közösségi oldalakra, amelyeken amerikai kongresszusi képviselők lezáratlan számítógépei szerepelnek. Egy fotón még a képviselőház elnökének, Nancy Pelosinak a gépe is látszik, a […]
Nancy Pelosi számítógépe