Egyesítik erejüket a mobilszolgáltatók

mobilAz Orange és az O2 mobilszolgáltatók hálózataik összekapcsolását tervezik, ami jelentős költségmegtakarítást jelentene számukra. A közös hálózat az ügyfeleiknek is előnyösebb lenne, ennek köszönhetően ugyanis jobb minőségű szolgáltatásokra és alacsonyabb árakra számíthatnak. René Parák, az O2 Slovensko kommunikációs igazgatója elismerte, hogy már tárgyalnak az Orange képviselőivel, részleteket azonban egyelőre egyik társaság sem közölt. Az előzetes hírek szerint a tárgyalásokat az év végéig szeretnék lezárni — írja az ujszo.com.

Elemzők szerint a hálózatok összekapcsolása a mobilszolgáltatók és ügyfeleik számára is előnyös lenne. Az O2 számára a legnagyobb előnyt az jelentené, hogy nem kellene alapjaiból felépítenie a legmodernebb és egyben legdrágább 4G-s hálózatot, hiszen igénybe vehetné az Orange már létező hálózatát. Az Orange ezzel szemben igénybe vehetné az O2 technológiáját. A jövőben így mindkét cég több időt szentelhet a lefedettség további növelésére, vagyis a szolgáltatásaikat olyan helyeken is igénybe lehet majd venni, ahol egyelőre még nincs lefedettség.

„Nincs értelme annak, ha két mobilszolgáltató párhuzamosan építi ki a hálózatát, az egyik átjátszóállomást építve a másik mellé” – nyilatkozta Branislav Máčaj, a Szlovák Távközlési Hivatal volt vezetője. Az együttműködésnek köszönhetően a két mobilszolgáltató az előzetes becslések szerint több százezer eurót takaríthat meg. „A hálózatok összekapcsolása nem számít különleges dolognak, hiszen ezt az Európai Bizottság is támogatja. Csehországban például korábban az O2 és a T-Mobile kapcsolták össze 3G hálózatukat” – nyilatkozta Roman Vavro, az elektronikus kommunikáció szabályozásáért felelős hivatal szóvivője.

Nem járnának rosszul az ügyfeleik sem. Egyrészt több helyen vehetnék igénybe a nagyobb sebességű szolgáltatásokat, másrészt a cégek a költségmegtakarításnak köszönhetően csökkenthetnék az áraikat. A Hospodárske noviny információi szerint az O2 a Slovak Telekommal is tárgyalt a hálózatok összekapcsolásáról, ezzel a társasággal azonban nem sikerült egyezségre jutniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új, halszemoptikás hálózati kamerák a Vivotektől

csü okt 9 , 2014
Felkavarhatja a biztonságtechnikai piacot a Vivotek két legújabb hálózati kamerája az FE8181, és az FE8181V. Az ötmegapixeles halszemoptikás kamerák másfél milliméteres halszem objektíve 180 fokos panoráma és 360 fokos térhatású képet készít. A gyártó az olyan nagy, nyílt területek megfigyelésére tervezte a berendezéseket, mint például a repülőterek, a bevásárlóközpontok, a […]

Friss, ropogós