Egyelőre a GLS az élen, de látványosan erősödika a Foxpost

Online-kiskereskedelmi-Index-2016-22015-ben több mint 22 milliószor vásároltunk terméket online, melynek közel 30 százalékát személyesen a webáruház saját boltjában vettük át, azonban éves szinten így is közel 15 millió csomag talált gazdára valamely köztes logisztikai szereplő révén – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, Online Kiskereskedelmi Index kutatás-sorozatának idei második felméréséből. A korábbi évekkel ellentétben, 2015 során már nemcsak volumenében, hanem arányaiban is nőni tudott a hazai online kiskereskedelmet kiszolgáló logisztikai szektor. Az egyes kézbesítési módok között a házhoz szállítás, valamint a fixpontos átvétel aránya nőtt leginkább. Előbbi az összes online rendelés 44 százalékát, utóbbi pedig 21 százalékát (körülbelül 4,6 millió csomag) teszi ki a vásárlások száma alapján.

A logisztikai szolgáltatók elérhetőségét tekintve a legtöbb webáruház a GLS szolgáltatásait veszi igénybe. A GLS mellett ugyancsak komplex megoldást kínál további három, nagy csomagszámmal és szerződésállománnyal rendelkező logisztikai cég is: a Magyar Posta, a DPD valamint a Sprinter  is. A nagy logisztikai szereplők árnyékában, ugyanakkor látványos terjeszkedésbe kezdett az alig egy éve, kockázati tőke bevonásával indult Foxpost is. A magyar startup egy év leforgása alatt több mint kétszáz webáruháznál jelent meg logisztikai partnerként. Ráadásul az innovatív csomagautomata-szolgáltatását az e-kereskedők a legjobbra értékelték az átadópont megoldások között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Durva büntetésekre hívja fel a figyelmet a Veritas

pén máj 27 , 2016
Néhány napja érvénybe lépett az Európai Unió új általános adatkezelési szabályozása. A szabályozás értelmében a szervezeteknek az eddigieknél átláthatóbban kell kezelniük az adatokat, és szigorodnak a tájékoztatási kötelezettségek is, valamint a rendelet az adatbiztonsági incidenseket követő kötelező eljárásokat is egyértelművé tette. Az európai adatvédelmi hatóságok, a szabályozás súlyos megsértésének esetén […]
adat

És még ez is...