Egy újabb oligarcha mond le a médiabirodalmáról az állam javára

Rinat AhmetovRinat Ahmetov üzletember, Ukrajna leggazdagabb embere bejelentette, hogy lemond egész médiabirodalmáról az ukrán állam javára. Az erről szóló közleményt az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint Ahmetov vállalata, a System Capital Management (SCM) honlapján hozta nyilvánosságra. Ebben közölte, hogy még a héten kivonja az SCM befektetési társaságot a médiapiacról. A vállalat médiaholdingja, a Media Group Ukraine az állam javára lemond az összes műsorszórási és műholdas televíziós engedélyéről, valamint az ukrajnai nyomtatott sajtótermékeiről is. Ezzel együtt a médiaholdig online tevékenysége is megszűnik.

Ahmetov a döntést az oligarchaellenes törvény hatályba lépésével indokolta. A jogszabály egyebek mellett tiltja, hogy a közéletben jelentős gazdasági és politikai súllyal rendelkező személyek – oligarchák – olyan túlzott befolyásolással bírjanak a közvéleményre, amely fenyegeti a nemzetbiztonságot. Az üzletember – mint hangsúlyozta – nem tartja magát “oligarchának”. Ugyanakkor a médiavagyon értékesítésére a törvényben meghatározott hat hónapos időszak, valamint az Ukrajna elleni orosz agresszió nem teszi lehetővé, hogy az SCM piaci feltételekkel értékesítse a médiaholdinghoz tartozó televíziókat és újságokat – magyarázta.

A médiaholding tíz televíziós csatornából, internetes kiadványokból és nyomtatott sajtóból, valamint egy “modern produkciós média-ökoszisztémából áll”. A korábbi belefektetések összértéke meghaladta a másfél milliárd dollárt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hasznos kütyü-e a menetrögzítő kamera?

ked júl 12 , 2022
A menetrögzítő vagy fedélzeti kamera rögzíti az utat a gépjármű mozgása során, gyakorlatilag úgy működik, mint egy sportkamera, amelyet sok városi kerékpáros is használ. Sokak szerint úri huncutság, afféle haszontalan divathóbort, azonban igenis van értelme, létjogosultsága, hiszen afféle digitális szemtanú, amikor például egy balesetet rögzít. Sokan inkább csak biztonságból használják […]
ezone.hu