Egy pinduri távközlési piac legeslegnagyobb szereplője lett a 4iG

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatójaA ONE Telecommunications és az ALBtelecom akvizíciójával piacvezető vállalatcsoport jött létre a vezetékes- és a mobiltávközlési szolgáltatások területén Albániában.

Az albán versenyjogi hivatal jóváhagyását követően a 4iG Nyrt. megvásárolta a One Telecommunications (ONE) 99,899 százalékos közvetett tulajdonát. A 25 éves múlttal rendelkező albán mobilszolgáltató infrastruktúrája a régiós összehasonlításban is kiemelkedő, 632 adótornya az 4G/LTE szolgáltatások mellett már 5G mobilkommunikációra is alkalmas az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően. A ONE sikeres akvizíciójával a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett 4iG a nyugat-balkáni ország egyik legnagyobb külföldi befektetőjévé lépett elő. A 4iG érdekeltségében lévő ALBtelecommal együtt a vezetékes és a mobiltávközlési szolgáltatási szegmensben is piacvezető vállalatcsoport jött létre az Albán telekommunikációs piacon.

A ONE Telecommunications 1,36 millió előfizetőjével Albánia második, és egyben leggyorsabban növekvő mobilszolgáltatója. A társaság tavaly júniusban állapodott meg mobilhálózatának és szolgáltatásainak korszerűsítéséről szóló ötéves partnerségről az Ericssonnal, amelynek keretében a legmodernebb svéd rendszerekkel és berendezésekkel javították a hálózati minőséget, illetve felkészültek az 5G bevezetésére. A már lezárt hálózatfejlesztést az Umlaut „Best in Test” független felmérése is visszaigazolta 2021 elején: Albániában a One Telecommunications mobilhálózata nyújtotta a legjobb minőségű és a leggyorsabb letöltési sebességet. Többek között a kimagasló minőségű szolgáltatásoknak köszönhetően az elmúlt időszakban számottevő mértékben növelte mobilpiaci részesedését a vállalat. A One Telecommunications az elmúlt két évben összesen 92 millió eurós beruházást hajtott végre az albán távközlési piacon, ami az ország legnagyobb telekommunikációs ipari fejlesztésének számít.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az albán távközlési piacon a 4iG csoport a ONE Telecommunications és az ALBtelecom sikeres akvizícióival vezető szereplővé, illetve az ország egyik legnagyobb külföldi befektetőjévé vált. Hosszú távon szeretnénk jelen lenni az országban, a célunk, hogy hozzájáruljunk az ország digitális fejlődéséhez és átalakulásához. Ennek megfelelően a táközlési szolgáltatások mellett informatikai megoldásainkkal is szeretnénk piacra lépni a nyugat-balkáni országban” – nyilatkozta Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója. A tranzakció értéke üzleti titok.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem jó most orosz tudósnak lenni

ked márc 22 , 2022
Az orosz tudósok idén nem vesznek részt nemzetközi konferenciákon – közölte az Oroszországi Föderáció Tudományos és Felsőoktatási Minisztériuma. Valerij Falkov miniszter egy egyetemekkel tartott találkozón azt is elmondta, hogy a tudományos iskoláknak nem szabad többé hangsúlyt fektetniük arra, hogy a publikációkat a két nagy nemzetközi tudományos adatbázisban indexálják. A tudósoknak […]
Mengyelejev

Friss, ropogós