Egy oszloppal “okosabb” lett Budapest

1

okos-oszlopAz ELMŰ-ÉMÁSZ és a T-Systems Magyarország közös fejlesztésének eredményeként a üzembehelyezték a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát, amely az Okos Város koncepció részét képező informatikai eszközöket és energetikai megoldásokat integrálja magába. A berendezésbe szerelt villanyautó töltő, ingyenes wifi, korszerű LED-világítás, biztonsági kamera és vészgomb olyan szolgáltatásokat nyújtanak egy helyen, amelyek nagymértékben javítják a városi élet minőségét. Az intelligens közvilágítási oszlop (Smart Service Point, SSP), amelyet november 12-én Budapest egyik legforgalmasabb részén, a II. kerületi Széna téren helyeztek üzembe.

A most átadott intelligens közvilágítási oszlop annak a termékpalettának az induló eleme, amellyel az ELMŰ-ÉMÁSZ és a T-Systems közösen kíván piacra lépni. Az új termék elsődleges célcsoportjába a városi önkormányzatok, nagyobb közintézmények, vállalatok és ingatlanpiaci szereplők tartoznak. A fejlesztési folyamatba olyan magyar cégek is becsatlakoztak, mint a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. vagy a közvilágítás és a nagyfeszültségű távvezeték-szerelvények gyártása terén jelentős kompetenciákkal rendelkező HOFEKA Kft.

One thought on “Egy oszloppal “okosabb” lett Budapest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Holnap érkezik a Magyar Telekomhoz az új iPad Pro

hét nov 16 , 2015
A Magyar Telekom holnap, november 17-én kezdi meg az új, wifi és mobilinternetes hálózati kapcsolattal is használható Apple iPad Pro készülék értékesítését. Az új iPad Pro, amelyből a Magyar Telekomnál az induláskor a szürke színű 128 GB teljesítményű modell lesz elérhető, online a társaság honlapján keresztül, valamint kijelölt üzleteiben lesz megvásárolható. Az […]

Friss, ropogós