Egy maroknyi dollárért: egyre többen vesznek hamis iPhone 6-ost

mareknyi-dollarAz új készülékek iránt akkora a kereslet, hogy a hamisítók már azelőtt árulni kezdték az új iPhone 6-ot, hogy az Apple hivatalosan megjelentette volna. A hamisítványok alapjául olyan kiszivárgott leírások és tervezési specifikációk szolgálnak, amelyek nem feltétlenül kerülnek majd bele az ősszel piacra kerülő új csúcskategóriás telefonba, írja a securingindustry.com nyomán a hamisitasellen.hu. Kína legnagyobb e-kereskedelmi webhelye, a Taobao már korábban is árult működésképtelen iPhone 6-ot pár dollárért. Ezt olyan embereknek szánták, akik nem engedhetik meg maguknak a működő modellt, de úgy akarnak tűnni, mint akik igen. Az egyik eladó szerint a termék „kötelező a szegényeknek”.

A helyi hírek szerint az új online piacterek, mint a Weibo, most már működőképes modelleket árulnak. Ezek a hamis termékek az Android egy lebutított verzióját futtatják, ami megjelenésre az iOS 7-et másolja. Egyes hírességek, mint például a tajvani popsztár Jimmy Lin, már korábban is szelfiztek az „új” iPhone 6 készülékükkel. Mivel azonban az Apple szándékosan hamis terveket küldött szét az új telefon kapcsán, amellyel azokat a megbízhatatlan eladókat akarták elkapni, akik utánozni akarják a terveket, a végén a hírességek egy kissé „hülyén” érezhetik magukat. Széles körben elterjedt feltételezés, hogy az Apple az új telefont az iOS 8-al együtt fogja bemutatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Riasztó mértékben nő a célzott támadások száma

ked júl 29 , 2014
Riasztó mértékben nő a felfedezett nagy horderejű célzott támadások száma, derül ki Kaspersky Lab friss jelentéséből. Februárban jelentette be a társaság a Mask kiberkémkedési kampány felfedezését, amelynek világszerte 31 országban voltak áldozatai, többek között kormány- és kormányokhoz kapcsolódó hivatalok. Bár a célzott támadások során ellopott adatok összmennyisége alacsonyabb, mint az […]