Egy igazi angyal jóvoltából egyedülálló tudástár válik elérhetővé

Miksztai-Rethey-BrigittaAz informatika és a mobiltechnológia képes a mozgás- és beszédképtelen gyermekek számára megnyitni a világot, lehetővé tenni a kommunikációt, a tanulást, sőt, a későbbiek során akár a munkavégzést is. Magyarországon elsőként Miksztai-Réthey Brigitta, (Akinek ez úton kívánunk erőt, egészséget a munka folytatásához! A -szerk- megj.) a Vodafone Főállású Angyala dolgozta ki és gyűjtötte össze a számítógépek és mobileszközök használatának elsajátításához szükséges fejlesztő játékokat és oktatási segédanyagokat. A nemzetközi szinten is egyedülálló, több mint száz fejlesztő játékot és oktatási segédanyagot tartalmazó weboldalt a „Segédanyagok halmozottan sérültek mobileszköz használatához” program keretén belül hozta létre Miksztai-Réthey, az ELTE informatika karának tanársegédje.

A Bliss Alapítvány és az ELTE Informatikai Karának közreműködésével indított program célja, hogy segítséget nyújtson a súlyosan, halmozottan sérült, mozgás- és beszédképtelen gyermekek és fiatalok számára a kommunikáció képességének elsajátításához. A projekt sikerét bizonyítja az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral szeptemberben elindított együttműködés, amelynek köszönhetően a hazai gyógypedagógus képzésben még idén megkezdődik az információs kommunikációs technológia pedagógiai célú felhasználásának módszertani oktatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jönnek az új iPhone-ok

ked szept 29 , 2015
Csodás, már-már álomszerű hír az iPhone rajongóknak, hogy a Magyar Telekomnál és a Telenornál október 9-től megvásárolhatóak az  iPhone 6s és iPhone 6s Plus, a valaha gyártott legpazarabb, leglenyűgözőbb, és persze legkorszerűbb iPhone készülékek. Az új okostelefonok iránt érdeklődők október 2-től adhatják le előrendelésüket a Magyar Telekom és a Telenor […]
iPhone

És még ez is...